16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
13 sierpnia 2024Dkshrm pisze: Cześć. Jestem studentem informatyki i zacząłem się zastanawiać czy ewentualny przypał nie wpłynąłby negatywnie na moją przyszłość.
13 sierpnia 2024Dkshrm pisze: Cześć. Jestem studentem informatyki i zacząłem się zastanawiać czy ewentualny przypał nie wpłynąłby negatywnie na moją przyszłość. Regularnie palę mj i okazjonalnie wciągam koks na imprezach. Kupuję koks i zioło w ilościach nie przekraczających 5g, wszystko przeznaczam na własny użytek. Czy w przypadku przypału mogłoby mi grozić coś więcej niż grzywna/prace społeczne/zawiasy? Czy sąd powiadomiłby pracodawcę u którego odbywam praktyki? Czy firmy IT mogą wymagać zaświadczenia o niekaralności?
Natomiast jeżeli będzie już jakaś wpadka to trzeba wykonać karę orzeczoną wyrokiem i czekać na zatarcie skazania. Polecam Rozdział XII Zatarcie skazania w kodeksie karnym.
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dzie ... 683/roz-12
§ 2. Sąd może na wniosek skazanego zarządzić zatarcie skazania już po upływie 5 lat, jeżeli skazany w tym okresie przestrzegał porządku prawnego, a wymierzona kara pozbawienia wolności nie przekraczała 3 lat.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.