Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Cześć.
Nie sądziłem, że kiedykolwiek zgłoszę się tu po pomoc bo myślałem, że jestem przebiegły jak lis i na wszystko mam sposób.
Potrzebuję jednak porady.
Jestem uzależniony od słabszych opioidów - kodeina z Antidolu (będzie już jakieś 7 lat).
Regularnie po 150mg ekstrakcji codziennie/co drugi dzień.
Lecę za granicę, do Grecji. Trzeci raz. Dwa wcześniejsze razy (rok i dwa lata temu) były dla mojego organizmu bardzo męczące. Brak snu, objawy jak przy grypie, rozdrażnienie przez cały okres pobytu. W następnym tygodniu z Gdańskiego lotniska lecę na jedną z Greckich wysp.
I tutaj pojawia się problem - nie chcę mieć znowu zniszczonego pobytu przez swoje uzależnienie, któremu już dawno się poddałem. W Grecji dostęp nawet do słabych opio z apteki jest zakazany.
Nie pozostaje mi nic innego, niż... przemyt na własny użytek.
Jedyna opcja, jaką widzę na ten moment to spakowanie kilkudziesięciu tabletek Thiocodinu (myślę, żeby brać po 5 dziennie (75mg) przez 5 dni pobytu (25 tabletek)) ale prawdopodobnie będę zmuszony wyrzucić je na lotnisku, nawet jeśli będą w opakowaniu. Nie pozostaje mi nic innego niż przewiezienie ich "w sobie" (od tyłu).
Jestem świadomy ryzyka, ale to wciąż tylko tabletki na kaszel, a nie czyste dragi.

Wobec tego pytanie do Was - czy uda mi się przetransportować "towar" w sobie, czy bramki przez które przechodzimy na kontroli są na tyle wyczulone, że wyczują "pyłki" z tabletek np. na ubraniach i będę spalony? Czy ktoś z doświadczenia mógłby mi (nawet na priv) powiedzieć, czy jest szansa, że przejdę "niezauważony" przez systemy lotniska?

Post jest na poważnie. Uprzejmie proszę o szacunek w odpowiedziach. Jestem uzależniony i wiem, że mój organizm w czasie pobytu bez "dawki" kodeiny będzie mi płatał figle.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
  • 1024 / 294 / 0
@Exodusxxxooo Zaakceptowałem Twój temat tylko po to, żeby Ci odpowiedzieć, a więc:
Bramki na lotniskach NIE MAJĄ MOŻLIWOŚCI WYCZUCIA ŻADNEGO NARKOTYKU CZY SUBSTANCJI PSYCHOAKTYWNEJ, to po pierwsze
po drugie, lecisz KUZWA Z LEGALNYM LEKIEM w bagaż główny, nie podręczny, bo ten jest sprawdzany wyrywkowo i najczęściej - ja w głównym przewoziłem łącznie z 500g suszu koloru zielonego XD #pdk i nigdy nikt się nie przyczepił ani nic, jestem również przewlekle chory i Twoja kodeina przy moich opioidach to jest dosłownie tyle co kot napłakał, po prostu muszę mieć odpowiednią dokumentację ze sobą i tyle, ale na kilkanaście lotów jeszcze ani razu nie musiałem takiej okazywać, bo wszystko było w bagażu głównym xD masakra, co wy macie urojonego z tymi bramkami na lotniskach, to ja nawet nie xd i co was tak stresuje wszystkich, weźcie wyluzujcie i cieszcie się z życia na 100%, a nie spięci jakbyście mieli w d*pie woreczek z tabsami thiocodinu XDDDDDDD przepraszam, że to wyśmiewam, nie robię tego po chamsku w żaden sposób, ale rozbawił mnie Twój post po prostu i poprawił humor, dzięki, życzę udanego lotu i dużo zdrowia, stay safe i z fartem. :)
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3442 / 715 / 0
Z takimi dawkami to może warto odstawić na czas wyjazdu? Mi wystarczyły 4 dni przed wylotem ostatnio żeby wrócić do równowagi. Taka wycieczka, inne otoczenie, nowe bodźce, piękne okoliczności przyrody, są same w sobie przyjemnie stymulujące i nie ma sensu odbierać tego na opio. Dla mnie zawsze podróż jest motywacją do odstawki. Przyjebiesz sobie jak wrócisz do cebulozy. Ostatnio byłem 10 dni czysty właśnie też jadąc do Grecji. Tam jest na tyle ładnie i ciepło, że nie trzeba się dogrzewać.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 4 / 1 / 0
Merx, dziękuję za odpowiedź. Wiesz jak to jest - jak z chorobami - wyszukujesz na Internecie objawy i za chwilę dowiadujesz się, że jutro wieczorem zdechniesz jak pies pod płotem.

Zgienty - próbowałem odstawić na 5 nocy rok i dwa lata temu na wakacjach za granicą ale tak jak wspomniałem w poście - mój organizm zaczął płatać mi figle. Mam chyba podpisany pakt z diabłem, że on nie kusi mnie żeby zwiększyć dawkę a ja nie próbuję rzucić. Niemniej jednak dziękuję za odpowiedź
  • 3442 / 715 / 0
Dlatego nie lecisz na cold turkey, tylko musisz to przejść wcześniej. Tak jak mówię, 3-4 dni przed wylotem, tak aby najcięższe minęło. Ja tak właśnie robię sobie detoxy. Raz na jakiś czas kupuję wycieczkę, albo bilet w nieznane i schodzę choćby chuj na chuju stał. Bo wiem, że w nowych okolicznościach muszę być w pełni sił żeby podołać wyzwaniom podróży. A przesuwająca się plansza już tak Ci nastroi głowę, że nie będzie miejsca na depresję czy nudę. 150 mg kodeiny dziennie to jest pikuś do odstawienia.
Jedynie medyczną sobie ostatnio wziąłem, nie miałem kompletu papierów, ale sztywna czacha, poker face, dobry kamuflaż w bagażu i wszystko można.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 4 / 1 / 0
Dziękuję za odpowiedzi. Zostanę chyba jednak przy moim wstępnym planie, który obejmuje pozostanie we własnej strefie komfortu i przejście z woreczkiem tabsów w dupie.
Wobec powyższego pytanie - czy skoro to są tabletki dostępne bez recepty a substancja czynna w postaci kodeiny stanowi mały procent całej zawartości tabletki, to czy istnieje szansa, że przejdę z tym niezauważony? Mówię o obwąchaniu mnie przez psy oraz o maszynie do zbierania pyłków z lotniska w Gdańsku.

Bagaż biorę tylko podręczny, czyli zwykły plecak na plecy więc nie mam możliwości schować tego w bagażu głównym.

Albo zapytam inaczej - czym musieliby mnie "zeskanować" żeby zobaczyć zawartość moich jelit? Nie mówię o przeszukaniu osobistym tylko o zwykłym przechodzeniu przez bramki

Pozdrawiam
  • 1024 / 294 / 0
@Exodusxxxooo przepraszam ale jesteś nieźle p*jebany jak chcesz thiocodin w woreczku pakować do dupska. legalną substancję którą możesz włożyć do bagażu głównego czy nawet kasetki na leki do podręcznego bez blistra wtedy pytają się tylko co to odpowiadasz, że massz alergię i tyle, nie mają prawa tego sprawdzić, po drugie nie będzie im się chciało. MASZYNA DO ZBIERANIA PYŁKÓW ZBIERA WYŁĄCZNIE POZOSTAŁOŚCI PO MATERIAŁACH WYBUCHOWYCH NIE NARKOTYKI CO WY SOBIE UROILIŚCIE Z TĄ MASZYNĄ DO PYŁKÓW <FACEPALM> psy na lotnisku? czy ty latasz pierwszy raz czy nie wiem setny? bo ja leciałem już no dobre ponad 70 razy i nigdy nie widziałem psów od narko na lotnisku, also takie psy TOBIE kodeiny NIE WYKRYJĄ PODKREŚLAM K O D E I N Y. <FACEPALMX2>

Edit: o tych bramkach wspominałem w wcześniejszym poście, otrzymałeś ode mnie warna za double posting - pisanie tego samego w dwóch tematach jednocześnie w dodatku dostając tutaj niemal natychmiastową odpowiedź. Jeszcze jedno takie przewinienie i poleci drugi warn, kończy mi się cierpliwość, szczególnie kiedy muszę się powtarzać jak np. o w/w bramkach na lotnisku i kontroli papierkiem zbierającym pozostałości po materiałach wybuchowych.
edit nr 2: NIKT CI NIE BĘDZIE ROBIŁ RENTGENA NA LOTNISKU, CZŁOWIEKU W JAKIM ŚWIECIE TY ŻYJESZ. PAKUJ TO DO PODRĘCZNEGO W KASETKĘ NA LEKI - MÓW, ŻE MASZ ALERGIĘ I SĄ TO LEKI NA ALERGIĘ NIKT SIĘ NIE PRZYCZEPI.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1 / / 0
Jak mógł bym przewieść 2g amfetaminy z Polski do Włoch lecąc samolotem?
  • 4294 / 698 / 2117
@DrMask

Zachęcam do korzystania z funkcji „szukaj” przy każdej nadarzającej się okazji. Nie jest ona ani skomplikowana, ani nieprzyjazna, a może okazać się niezwykle pomocna w odnalezieniu poszukiwanych informacji. Co najważniejsze - nie gryzie.
22 grudnia 2022KapitanAizen pisze:
Strasznie paranoicznie podchodzicie do tych psów. Wielokrotne owinięcie substancji folią aluminiową i taśmą powinno wystarczyć. Za każdym razem biorąc nowy kawałek folii i zmieniając w międzyczasie rękawice żeby nie nanosić substancji na już nałożone warstwy.

Kwestia tego żeby w powietrzu nie było lotnych aromatów, które pies wyczuje.
Dodawanie innych zapachów nie ma sensu, bo pies wyczuje oba.
Ponadto zachęcam do zapoznania się z całym tematem z tym związanym. Bo potencjalnie największym zagrożeniem podczas przewozu dragów, może być wykrycie przez psa.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2585 / 536 / 0
No dobra, tylko zacytowany przez Ciebie @deadmau5 post Aizena chyba nie dotyczy lotniska, tamten wątek jest o poruszaniu się po mieście. Jak na moje owijanie czegoś w folię aluminiową będzie widoczne podczas skanowania bagaży i może zwrócić uwagę. No, niby można powiedzieć, że masz w folii kanapki, ale czy uwierzą bez sprawdzania...
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
ODPOWIEDZ
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.