Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 105 / 25 / 0
7-{4-[4-(benzo{b}tiofen-4-ylo)piperazyn-1-ylo]butoksy}chinolin-2(1H)-on
https://pl.wikipedia.org/wiki/Brekspiprazol

Witajcie,

czy ktos z Was bral ten lek Rxulti? Ja jestem na poczatku, trudno mi cokolwiek stwierdzic...

Prosze opiszcie swoje wrazenia czy dziala jak dziala, jakie sa skutki uboczne...

pozdrawiam :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2024 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 110 / 20 / 0
Brałam arypiprazol, a to w zasadzie to samo co breks. Akatyzja nie do zniesienia, zero myślenia i żuchwa wykręca się samoistnie tak mocno, że idzie się popłakać. Znam ludzi, których paradoksalnie po tym spidowało, a to neuroleptyk przecie.

Zaskoczona jestem, że to wprowadzili do Polski. Cena 3x wyższa od Abilify ale z refundacją nie zauważysz.

TL;DR: te same gówno co już było, ale producent ma świeży patent i o to chodzi.
  • 22 / 2 / 0
jestem na 4mg RXULTI Ciężko powiedziec napewno XXXpiprazole to mocne leki, co do arypiprazolu to faktycznie szczenę wyrywa

Olanzapina domięśniowo 240mg co 2 tyg.
Brekspiprazol 4mg
Trazodon 100mg
hydro 50-75mg
chlorprotixen do 100mg

tak to wygląda
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.