Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Czy zdarzyło się Wam, że po paru dniach zażywania psychostymulantów wziewnie, pojawił się uporczywy kaszel i wykrztuszaliście z oskrzeli/dróg oddechowych właśnie "resztki" tych substancji w postaci "śmierdzących grudek"?
Ostatnio zdarzyła się u mnie taka sytuacja i trochę mnie zaniepokoiła - jestem ciekawy czy też mieliście takie sytuacje?
Najlepszy Glimbax do płukania gardła, ale aloes do picia zwykle styka.
Identyfikuję to jako zarazę COVIDEM.
Organizm osłabiony, pluje flegmą.
Wiem, że to nie kulturalne, ale nie jest zabronione. Chyba, że komuś napluje na twarz, może mnie wtedy pozwać.
Duszności też mam lekko naruszone.
Bo mam skrzywioną przegrodę nosową.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.