E: growbox/ww
Edit: podpisuj linki, ostrzegam na przyszłość-wildwolf
Teoretycznie troszkę mało lumenów - ta lampa ma 5625 , wg kalkulatorium przydałoby się z 8000
Wentylator troszkę overkill , ale można dokupić potencjometr.
Ważne - zestaw nie zawiera dość kosztownego ( porównując z całością wyceny ) elementu czyli filtru węglowego i przewodów wentylacyjnych do podłączenia.Domawiając filtr i przewód pamiętaj
o średnicy - taka jak wentylatory czyli bodajże 120mm oraz tego by filtr miał wydajność minimum
wydajność wentylatora.
Do dokupienia na pewno termometr / higrometr, miernik pH . wentylek mieszający.
Bardzo dziękuje za informacje. Mam kilka pytań
Jaką lampe proponujesz do takiego zestawu?
Co znaczy, że wentylator jest Overkill?
Jaki koszt wyniosłyby te dodatkowe rzeczy?
Czy znasz może inne stronki z tego typu akcesoriami gdzie byłby taniej?
Pozdrawiam
No ja bym oczywiście polecał jakiegoś LEDzika o odpowiedniej mocy.
Overkill - znaczy że jego moc znacznie przekracza zapotrzebowanie.
Dodatkowe rzeczy o których pisałem to wydatek ok 300- 400 PLN w zależności
od klasy kupowanego sprzętu ( przede wszystkim miernika pH - bardzo dobry miernik
sam może kosztować i 400 PLN )
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.