Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
Rozmawiałem dziś z gostkiem, który mówił mi że robią amf w taki sposób ( biorą duży metalowy garczek, wsypują do niego 4 kilogramy kofeiny zalewają to płynem BMK i wlewają jeszcze spirytus acetonowy poczym mieszają to wszystko wiertłem mieszalnym i potem to przez 2 godziny stoi aby wyparował ten aceton i potem tą pastę ładują w worki i na 24 godziny do lodówki) i chciałem się dowiedzieć czy w ogóle jest to możliwe żeby w taki sposób powstało coś co klepie i było podobne do amf, bo jak to usłyszałem to aż nie wierzyłem że to realne i postanowiłem napisać do was.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.