Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
Rozmawiałem dziś z gostkiem, który mówił mi że robią amf w taki sposób ( biorą duży metalowy garczek, wsypują do niego 4 kilogramy kofeiny zalewają to płynem BMK i wlewają jeszcze spirytus acetonowy poczym mieszają to wszystko wiertłem mieszalnym i potem to przez 2 godziny stoi aby wyparował ten aceton i potem tą pastę ładują w worki i na 24 godziny do lodówki) i chciałem się dowiedzieć czy w ogóle jest to możliwe żeby w taki sposób powstało coś co klepie i było podobne do amf, bo jak to usłyszałem to aż nie wierzyłem że to realne i postanowiłem napisać do was.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.