Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
Rozmawiałem dziś z gostkiem, który mówił mi że robią amf w taki sposób ( biorą duży metalowy garczek, wsypują do niego 4 kilogramy kofeiny zalewają to płynem BMK i wlewają jeszcze spirytus acetonowy poczym mieszają to wszystko wiertłem mieszalnym i potem to przez 2 godziny stoi aby wyparował ten aceton i potem tą pastę ładują w worki i na 24 godziny do lodówki) i chciałem się dowiedzieć czy w ogóle jest to możliwe żeby w taki sposób powstało coś co klepie i było podobne do amf, bo jak to usłyszałem to aż nie wierzyłem że to realne i postanowiłem napisać do was.
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.