The dutch government legalized Magic truffles as “luxury food” on september 13, 2019.
[ external image ]
“Magic truffles are a luxury food.” (…)
“The sale/delivery of magic truffles is, other than that of (magic) mushrooms, not prohibited.”
www.belastingdienst.nl
The Netherlands are part of the European Union. Dutch products are part of the European Single Market and as such legal in all of the EU and EFTA territory. This is one of the founding principles of the European Union.
Co o tym sadzicie?
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Podziel się posiłkiem, chamie
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
W sumie to jestem taki wyjebany, że nie chce mi się tego teraz czytać. Pierwsze słyszę o jakichś zmianach truflowych, a mieszkam tutaj i "się interesuję" już pewną chwilę. Brzmi dosyć idiotycznie i pewnie wymysł vendora, bo po holendersku nic nie ma. Z drugiej strony mamy tę całą agendę 2030, coronavirusa, i dysocjanty więc może to prawda.
Dobra. Poszukałem i przeczytałem. Faktycznie zmiana prawna była ale tylko żeby zwiększyć dochód państwa. Wcześniej nie były traktowane jako "genotmiddelen" (używki) i podatek wynosił 9% (jedzenie zwykłe). Teraz wynosi 21% właśnie przez tę zmianę w tamtym roku.
Reszta to wymysł vendora. To nie żadne luxury foods ani nic.
I @DelicSajko przepraszam za tamtego posta, nie przeczytałem twojego posta ze zrozumieniem.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.