Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
Skończyło się na tym, że aktualnie używam jej tylko na wielogodzinnych festiwalach muzycznych do zabicia bólu stóp i ogólnego zmęczenia organizmu. Przeciwbólowo 300mg kody to jest kosa, dlatego nie żałuję, że kiedyś spróbowałam opio. Wyobraźcie sobie że macie sytuację życia i śmierci i żaden ibuprofen czy ketoprofen nie jest w stanie wam pomóc, a nie macie dilca od ketaminy. Wtedy wystarczą dwa syropy thio (150mg to dla mnie zawsze za mało na epickie bóle) i boom! Znieczulenie na siedem godzin.
M, Oksy, fent i wszystkie słabsze
Mi tlen zastąpiłaś.
Po Tobie
Duszę się w sobie.
Anarchia,zamęt
I nieład w głowie
,, euforię sedacyjną''. Jest całkiem inna niż po ketonach. Cieszę się nie żeby coś działać słuchać muzyki itp. tylko żeby położyć się i odprężyć, czując że wszystko jest ok, że wszystkie błędy w życiu zostały wybaczone... Na tym opiera się zgubne działanie opio... Zamiast myśleć jak ułożyć sobie życie, wykorzystać studia, ładną pogodę, spotkać się z kimś moje myśli są całkiem wypaczone. Mimo, że myślę o wielu rzeczach najważniejsze dla mnie jest ogarnięcie fentanylu i morfiny aby przebić się przez bunorfin, który objawy fizyczne skręta niweluje do 0, lecz psychika podpowiada to nie to, daj mi kopa! I życie za każdy strzał dający kopa odda kopem w dupę do potęgi
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.