Otóż w niedziele kończę 8 dniowy post, po odpowiednim z niego wyjściu (kolejne 6 dni) zamierzam zacząć około 1,5 miesięczną suplementacje l-dopą. Mam zamiar przyjmować każdego dnia w dawkach 150-600mg (samej l-dopy z ekstraktu mucuny 20%), z testem odstawienia po 5 dniach w celu sprawdzenia czy układ dopaminowy nie dostaje po dupie i egzogenne źródło nie wyprze mi endogennej produkcji.
Dodatkowo mam zamiar dorzucić:
-Cynk (15-60mg)
-Magnez (suplementacje 200mg, reszta z diety)
-Omega 3 (1g)
-Forskoline (400mg)
-Vit D (5k-50k IU)+k2mk7(200mcg)
-Niacynamid (500mg)
-Ashwangande (450mg)
-NALT (300mg)
-ALCAR (1,5-2g)
-B6 (100mg)
Oprócz powyższych:
-medytacja na redukcje kortyzolu
-redukacja pieprzu cayenne (kapsyicyny)
-picie kawy
-dużo zielonej herbaty w celu przyjęcia EGCG
Do tego przedtreningówka:
-AAKG
-B- alanina
-Cytrulina
-ALCAR
-kofeina
Oprócz tego stale przyjmuje:
-MSM
-Vit C
-chlorella+spirulina
-moringa
-cynamon+goździki
-Kreatyna
-olej lniany
-olej konopny
-W dni treningowe GABA i melatonina przed snem
(tak wiem, wiekszosc to zwykle żarcie ale wole wszystko opisać)
Z tego co narazie ustaliłem l-dopa bedzie przyjmowana z rana (4:00) razem z zieloną herbatą (EGCG ma blokować obowodową synteze dopaminy), vitB6, vitB3 i vitC.
Okno żywieniowe mam 8-20, dieta dopięta (moge wrzucić dane z cronometer'a)
Jak przyjmować pozostałe suplementy, gdzie może być synergia, gdzie strata?
Może dodać coś jeszcze?
EGCG lepiej z supli (ekstrakt) niż z zielonej herbaty?
l-dopa z mucuny 20% czy lepiej ekstrakt>90%?
czy dorzucenie 5htp będzie złym pomysłem (wole trzymać poziom dopaminy, serotonina wszystkiego nie popsuje?)
Ogólnie za pierwszorzędny cel przyjąłem uwrażliwienie w/w receptorów, jako drugi poprostu chciałbym być w mocnym pierdolnięciu. Wszystkie rady/uwagi/rugowania mile widziane :)
Z góry dzięki za pomoc
mimo że nie znam 5-6 pozycji to co do reszty powinno wszystko synergicznie smigac
w preparacie ktory ja mam (kilka rzeczy naraz) producent dal ldopę 20% mimo ze w swojej ofercie ma osobno spokojnie 90%, wiec nie wiem czy żydzi czy jednak lepiej dać mniej żeby nie wyjebało receptorów za bardzo
na mnie działa w porzasiu wszystko
uzywam egcg ekstrakt
nie uzywalbym 5htp (za duzo tego wg mnie, chociaz chuj wi)
nie jestem specem, ale uwazam ze po nalcie i l-dopie endogenny uklad nie dostanie po dupie ani troche - to nie narkotyki xd
chociaz powinno sie zrobic przerwe po jakims czasie ofc
jeszcze sprawdz sobie piperynę - ułatwia wchłanianie, jest inhibitorem mao i w ogóle pomocna jest przy dopaminie - doczytaj
no i jak tam majstrujesz juz o 4 rano cos, to moja rada - spij te 7-8 godzin xd
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.