ODPOWIEDZ
  • 27 / 2 / 0
Witam, czytałem ostatnio trochę o oczyszczaniu amfetaminy i kokainy z większości ścierwa które różne brudne i zachłanne rączki tam dodają poprzez kąpiel w Acetonie, filtracje, wodę itd...

Jako, że raczej nie mam dostępu do samego MDMA w krysztale, więc jestem ciekawy czy mógłbym w ten sam lub podobny sposób "wyciągnąć" je z ewenentualnych tablet do których już dostęp mam?

Oczywiście mam świadomość tego, że samego czystego w 100 % składnika mogę nie otrzymać, ale jednak jeśli w większości to będzie właśnie to, to będę zadowolony
  • 77 / 11 / 0
Możesz spróbować rozpuścić w małej ilości wody (powiedzmy 5ml na tabsa), dokładnie rozpuścić co się da i przefiltrować przez filtr. Nierozpuszczalne związki zostaną we filtrze. Potem wodę odparować i powinieneś otrzymać proszek.

Ten proszek możesz przepłukać acetonem tak jak amfe. Tylko, żeby to było bez wody bo rozpuści Ci MDMA. Nie musisz tego robić, bo w tym procesie możesz stracić trochę towaru.
  • 27 / 2 / 0
04 stycznia 2018lajtowypodroznik pisze:
... Ten proszek możesz przepłukać acetonem tak jak amfe. Tylko, żeby to było bez wody bo rozpuści Ci MDMA. Nie musisz tego robić, bo w tym procesie możesz stracić trochę towaru.
No jeśli MDMA jest rozpuszczalne w wodzie to wtedy mógłbym zrobić to bezwodnym acetonem i miałbym teoretycznie bardzo czysty towar o ile nie było by w tej tablecie np dodatku właśnie fety?

Bo ostatecznie do tego chciałbym właśnie dążyć :)

EDIT : Już znalazłem info którego wcześniej nie mogłem znaleźć, że jest dobrze rozpuszczalne w wodzie :)
Czyli jednak chyba dość dobrze to przemyślałem, dzięki wielkie
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.