Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 394 / 5 / 0
Nie mogę znaleźć tego leku w tym dziale wiem ,że jest rzadko stosowany,chyba jeszcze go nie wycofali .
Chce się dowiedzieć jaka jest różnica w działaniu tego leku ,a reboksetyny ?
Brał to ktoś ? Jakie działanie, skutki uboczne , plusy i minusy , mixy , wszelkie informacje mile widziane.
,,Niezapomniana faza przed oczami gwiazdy... odpływasz jakbyś wciągnął naraz wiadro Szałwi 5 minut poza światem lecz czas tu nie gra roli miej pewność,że powrót do rzeczywistości napewno zaboli.''
  • 5 / / 0
Spoko lek działa po dwóch tygodniach, doraźnie można z zolpidem,z dragami to bez sensu bo ma nam pomóc wyjść z deprechy
Uwaga! Użytkownik stiffi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1420 / 227 / 0
Bierze albo brał to ktoś? Wychodzi na to że lek praktycznie niestosowany tylko pytanie czy jest tak chujowy czy co innego jest przyczyną. Jest dość drogi, ok. 50 zł za paczkę 20 tabletek. Biorę go od paru tygodni 75 mg a od wczoraj 112,5 mg. Nie jest jedynym lekiem bo biorę jeszcze inne rzeczy, choćby sporą dawkę wenlafaksyny. Ponieważ biorę jak zwykle combo leków trudno mi ocenić maprotylinę ale chyba jest pewien efekt przeciwlękowy, na nastrój nie bardzo.
Wydaje mi się że to ciekawy lek bo należy do czteropierścieniowych antydepresantów podobnie jak mirtazapina i działa praktycznie wyłącznie na noradrenalinę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.