Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2278 / 277 / 3
Mamy mężczyznę o imieniu X.
Problem polega na tym, że wyżej wspomniana osoba nie ma problemu z libido. Jak na swój wiek (24 lata), ma wręcz wysokie libido.
Sęk polega w osiągnięciu przez osobę X orgazmu.
Kiedyś osoba X potrafiła uprawiać seks "godzinami" bez wytrysku, teraz zdarza się przedwczesny (średnio po paru minutach) wytrysk lub paradoksalnie anorgazmia - wynikająca być może z zaburzeń na tle nerwicowym (bliżej niezidentyfikowanym) lub psychologicznym ("boję się ją zawieść; skupiam się na tym, żeby ona doszła, a moje potrzeby są sprawą drugorzędną").
Cały czas, co warto znowu podkreślić, myśli o potrzebach drugiej osoby, jednakże czasami konieczność fizyczna osiągnięcia orgazmu "przezwycięża". Nie ma znaczenia przedział czasowy pomiędzy jednym aktem zbliżenia a drugim (dzień, dwa tygodnie). Jest to losowe - nie wynika zasadniczo od aktualnego nastroju ("od dnia").

Osobiście myślę, że to problem natury psychologicznej, jednak zastanawiam się nad wdrożeniem leków regulujących seksualność, jak na przykład trazodon.

EDIT: Co ważne, osoba X nie bierze żadnych leków i jest abstynentem pod względem wszelakich używek z alkoholem włącznie.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 1931 / 316 / 0
Nadmiar prolaktyny wywołuje anorgazmie u mężczyzn (wytrysk bez orgazmu)
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2278 / 277 / 3
Czy Ty czytałeś w ogóle, co napisałem? :P
  • 64 / 6 / 0
To co ten osobnik robilby na naszym forum jezeli nic bie bierze?xD
A tak na powaznie-leczylam nerwice,leki odstawilam dawno temu i....pojawil sie problem z orgazmem. Mam przyjemnosc i sarysfakcje z seksu-ochote tez duza. Ale orgazm zniknal-a byl,tak samo jak pojawil sie "ten jedyny" i obsesyjne mysli ze to on musi byc zadowolony a ja to tam...no. (pomijamy fakt odepchniecia wszelkich swoich pottzeb "wyzszych")
Wiec mysle ze masz racje-nerwicowcy podswiadomie potrafia sobie wmowic dziwne rzeczy.
Natomiasy jezeli osobnik ten ma stala partnerke powinien wejsc z nia w dialog-u mnie na ten przyklad jestem wrecz zmuszana do skupiania sie na sobie ewentualnie,rozpraszana gdy pojawiaja sie natretne mysli-efekty powoli sa ale jeszcze dluga droga.
Ewnetualnie jezeli brak Ci takiej osoby lub jest niechetna- porozmawiaj ze specjalista-moze nie seksuolog ale dobrze by bylo zerknac do psycho. Po wstepna choc diagnoze. Bo przypuszczenia przypuszczeniami moze sie okazac ze to zupelnie co innego niz uwarzasz.
:)
  • 3215 / 416 / 0
napisałeś to w dość zawiły sposób, proszę uściślij
czy jak zrozumiałem problemem jest to, że raz na x zbliżeń zdarza się zbyt wczesny lub z byt późny wytrysk ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 316 / 0
18 lutego 2017Fenetylamina pisze:
Czy Ty czytałeś w ogóle, co napisałem? :P
Tak :) Ale odniosłem się jedynie do anorgazmi o której wspomniałeś - i tak rozumiem, że nie jest to główny problem.

Choć to co opisałeś sugeruje być rezultatem brania SSRI (lub podobnych środków), nie mniej jeśli koleś takowych nie brał - a miał do czynienia z jakimiś narkotykami to istnieje prawdopodobieństwo, iż mógł brac jakis drug (nawet x czasu temu) bedacym rowniez SSRI (lub podobnym srodkiem), np. brefedron (lub jakis inny keton na b, nie pamietam wszystkich nazw :old: ). Z tego co mi wiadomo SSRI/Antydepresanty często w trakcie działania uniemożliwiają dojście, a po zaprzestaniu powodują efekt odwrtony.

W kwestiach zwiazanych z wacusiem, radziłbym pójść do seksuologa miast radzić sobie z tym na własną rękę - po to oni są :old:
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Omawianie tematu co chwilę. Jak ma duże libido to normalną rzeczą jest go trochę spuścić. Po paru razach wydłuży się stosunek, co umożliwi dojście do satysfakcji obu stroną. To nie jest rzadne zaburzenie lecz naturalna reakcja biologiczna na procesy chemiczne w naszych mozgach. Pozdrawiam
  • 70 / 8 / 0
Z doświadczeń własnych wiem, że przyczyna może być właśnie na tle nerwowym (u mnie na wskutek koszmarnego stresu na parę miesięcy zeszwankował cały organizm, a co dopiero kwestie seksualne). W moim przypadku negatywnie wpływa też przemęczenie, ogólne zużycie - za dużo pracy umysłowej, za dużo ruchu, za wysokie obroty, a potem człowiek się czuje, jakby był zrobiony z gumy, równie jak ona czuły. Tak czasami jest, jak się chce zrobić za dużo, a przez to się zaniedbuje inne aspekty.
Myślisz, że jak nie robisz nic, to nie robisz nic złego?
  • 2278 / 277 / 3
Remedium?
  • 692 / 70 / 0
Agonisci, relasery i inhibitory wychwytu zwrotnego dopaminy umozliwiaja wydluzenie czasu, jaki potrzebny jest do osiagniecia orgazmu, jednoczesnie nie wylaczajac go, tudziez seks jest znacznie przyjemniejszy i mozna skonczyc go finalem. Tylko ze powoduja one problem z erekcja, ktory jest eliminowany przy dostarczeniu odpowiednich bodzcow. amfetamina jest tutaj #1

@EDIT: Przynajmniej ja w opisany sposob radze sobie z brakiem libido i niemoznoscia osiagniecia orgazmu podczas kuracji SNRI. Zarowno u mnie jak i u partnerki amfetamina dziala wysmienicie.
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.