Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
Chciałabym dowiedzieć jak to jest dokładnie z uprawą powoju hawajskiego. Za parę dni jadę do rodziny do Holandii i mam zamiar kupić nasiona, po czym po powrocie zasadzić. Na wątku o innym powoju ktoś napisał, że bodajże 95% nasion nie kiełkuje lecz obumiera, z czym zupełnie nie zgodził się jeden z hajpowiczów. W tym wątku chciałabym dostać w miarę możliwości najbardziej klarowne informacje na temat gleby, warunków, czasu sadzenia oraz innych przydatnych w tym temacie rzeczy. :retarded:
PS
Czy te nasiona w końcu faktycznie tak trudno kiełkują czy to nie prawda? :-D
Szczególnie odmiana hawajska lubi się z tropikalnym klimatem (a myślę że tylko tą odmianą warto się zainteresować)
Nasiona są bardzo tanie i powszechnie dostępne - wystarczy użyć wyszukiwarki w najpopularniejszym na świecie portalu akcyjnym.
Chyba że interesuje cię uprawa ze względu na walory ozdobne? ;)
Rossana pisze:Widzę , że temat niektywny. Nikt nie hoduje roślinki? Ja dziś mocze, jutro wysiewam nasionka. Przez zimę będą w domu, na wiosnę pójdą na taras. Podoba mi się, że rosną duże, wysiewam też khad i będę się odgradzać od sąsiadów narkotycznymi roślinami :D
10 października 2019zbytglosnasamotnosc pisze: Parę lat temu dostałem od znajomego taki okaz. Trzymałem w donniczce przy oknie prawie rok. Efekty jakoś słabo mnie zadowoliły- przypuszczam, że za mało stresu miała roślina. Może outdoor to właśnie dobry pomysł. Powodzenia!
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.