Szukałem na forum, ale nie znalazłem takiego wątku (co prawda jestem dość mocno ujebany dzisiaj, ale mniejsza). Chodzi mi o to, żeby stworzyć (najlepiej żeby zrobił to ktoś bardziej ogarnięty ode mnie) spis wszystkich dostępnych w sprzedaży (nie tylko w PL) benzodiazepin nieuregulowanych na polskim rynku. Do tego przydałyby się informacje co, gdzie, jak, z czym się je, jak długo działają, bardziej anksjolityczne czy sedatywne i tym podobne porównania.
Ja z rc-benzo znam jedynie etizolam, diclazepam, flubromazepam, flubromazolam i pyrazolam. Testowałem jedynie 2 pierwsze, następnym razem pewnie wezmę się za flubromazepam, bo na reddicie ma dobrą opinię.
Która benzodiazepina niekontrolowana w polsce (rynek R-C) jest wg. was najprzyjemniejsza w działaniu?
Nazwa:
Dostępność:
Długość wchodzenia:
Czas działania:
Formy w jakich występuje:
Ogólna ocena: (1-10)
Opis:
?
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
Jako ciekawostka bo ogolnie barbi to dosc mityczna kategoria.
Wogole wydaje się, że będzie sie działo, bo to cały czas sie zmienia...zmienia sie prawo to i robia nowe rzeczy.
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.