Szukałem na forum, ale nie znalazłem takiego wątku (co prawda jestem dość mocno ujebany dzisiaj, ale mniejsza). Chodzi mi o to, żeby stworzyć (najlepiej żeby zrobił to ktoś bardziej ogarnięty ode mnie) spis wszystkich dostępnych w sprzedaży (nie tylko w PL) benzodiazepin nieuregulowanych na polskim rynku. Do tego przydałyby się informacje co, gdzie, jak, z czym się je, jak długo działają, bardziej anksjolityczne czy sedatywne i tym podobne porównania.
Ja z rc-benzo znam jedynie etizolam, diclazepam, flubromazepam, flubromazolam i pyrazolam. Testowałem jedynie 2 pierwsze, następnym razem pewnie wezmę się za flubromazepam, bo na reddicie ma dobrą opinię.
Która benzodiazepina niekontrolowana w polsce (rynek R-C) jest wg. was najprzyjemniejsza w działaniu?
Nazwa:
Dostępność:
Długość wchodzenia:
Czas działania:
Formy w jakich występuje:
Ogólna ocena: (1-10)
Opis:
?
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
Jako ciekawostka bo ogolnie barbi to dosc mityczna kategoria.
Wogole wydaje się, że będzie sie działo, bo to cały czas sie zmienia...zmienia sie prawo to i robia nowe rzeczy.
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.