Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Jak w temacie
  • 14 / / 0
To chyba logiczne, że gdy zacznie działać znaczy, że jest we krwi. Tzn, że można je już wtedy wykryć..

Wydaje mi się, że źle sformułowałeś pytanie i chodziło Ci raczej o to jak długo benzo utrzymują się we krwi, tak?..

Otóż to zależy jakie benzo.. Różne benzo są metabolizowane i wydalane z organizmu z różną prędkością. Na przykład pół-trwanie dla triazolamu to 2-5 godzin, dla diazepamu zaś 20-100 godzin, a jego aktywnego metabolitu desmethyldiazepamu 36-200 godzin. Są to dane dla przybliżonych jednorazowych dawek terapeutycznych, czyli jeśli zjesz więcej niż zalecana jednorazowa dawka to dłużej benzo i jego metabolity będą się utrzymywały w organizmie.

Znalezienie tej informacji zajęło mi parę sekund. Tak trudno skorzystać z duckduckgo?.. :rolleyes:

Myślę, że temat do zamknięcia.
Uwaga! Użytkownik Neuryt nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
logi1720 pisze:
Jak w temacie
Po takim pytaniu, odpowiedź powinna brzmieć tak: Po paru minutach od wrzucenia tabsa do buzi.

Każde benzo ma inaczej - poszukaj tabel na ten temat w internecie.
  • 348 / 4 / 0
Zależy jak długo, i CO brałeś.
Jak np. klony to poczytaj sobie o ich czasach półtrwania, i dodaj do tego tak ze półtora dnia.

Na przykład przy alprazolamie, jak pojedynczy raz, to we krwi ze półtora-dwa dni max. można coś-tam wykryć, gorzej z moczem, bo to kwestia tygodni przy długotrwałym używaniu, bo się benzo utrzymują w wątrobie.

Nie jestem fachowcem, napisałem to co ja 'wiem'/przeczytałem/etc., najlepiej jakby ktoś pokroju PcP się wypowiedział imo.
  • 15 / / 0
Wiem że to zależy od ilości i czasu brania. W internecie znalazłem po ilu można wykryć to w moczu. Chodzi o badanie krwi, dokladniejsze droższe.
  • 1709 / 11 / 0
logi1720 pisze:
Jak w temacie
Sprawdź sobie choćby na pharmindexie t 0,5 poszczególnych BDZ i sobie oblicz a że sprawa eliminacji indywidualna to dodaj do całości kilka h i poczujesz się bezpieczniejszy, ewentualnie spytaj pogromców mitów %-D
  • 3 / / 0
Jak myślicie 10mg diazepamu pokaże w teście na mocz i krew który robi Wojewodzki Ośrodek medycyny pracy na odzyskanie prawka? jednorazowe przyjecie po vodce 18dni przed. Na bank mocz i krew bo kiedyś już miałem.
  • 4894 / 853 / 0
18 dni to sporo na wyplukanie, mysle ze w moczu na 99,9 % nic nie wykryja. Z krwia juz nie wiem jak to jest , ale na pewno dluzej sie utrzymuje we krwi. Ile ? Tego nie wiem, 18 dni to sporo na wyplukanie jednorazowo przyjetej dawki 10mg diazepamu. Mysle ze nic nie wykryja ale nie dam Ci gwarancji.
  • 839 / 67 / 0
Ja od siebie powiem, że kiedyś w szpitalu zrobiono mi testy i po około 3 tygodniach od zażycia jednorazowej dawki nitrazepamu wynik był pozytywny. Na angielskiej wikipedii okres półtrwania nitrazepamu to 16-38h. Multitest na mocz. Ogólnie dążę do tego, że benzo raczej długo siedzą w organizmie i po 18 dniach w testach na mocz mogłyby Ci wyjść te rolki (chociaż to też zależy jak bardzo czułe są te testy).
Jeśli chodzi o krew.. Cóż, ekspertem nie jestem, ale na chłopski rozum, jak w moczu może być to we krwi pewnie też.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 392 / 26 / 0
Mojemu chłopakowi badali wczoraj krew, bo dzień wcześniej 10 mg poszło i się struł, wynik był jakoś dziwnie zapisany bo jakoś 194,46/ml. Już nie wspominając o tym jak na nas patrzyli w szpitalu i jak się do nas odnosili, jak do najgorszych ćpunów degeneratów którzy łyknęli se po Xanaxie for fun.
[ external image ] :heart:
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.