Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Jak w temacie
  • 14 / / 0
To chyba logiczne, że gdy zacznie działać znaczy, że jest we krwi. Tzn, że można je już wtedy wykryć..

Wydaje mi się, że źle sformułowałeś pytanie i chodziło Ci raczej o to jak długo benzo utrzymują się we krwi, tak?..

Otóż to zależy jakie benzo.. Różne benzo są metabolizowane i wydalane z organizmu z różną prędkością. Na przykład pół-trwanie dla triazolamu to 2-5 godzin, dla diazepamu zaś 20-100 godzin, a jego aktywnego metabolitu desmethyldiazepamu 36-200 godzin. Są to dane dla przybliżonych jednorazowych dawek terapeutycznych, czyli jeśli zjesz więcej niż zalecana jednorazowa dawka to dłużej benzo i jego metabolity będą się utrzymywały w organizmie.

Znalezienie tej informacji zajęło mi parę sekund. Tak trudno skorzystać z duckduckgo?.. :rolleyes:

Myślę, że temat do zamknięcia.
Uwaga! Użytkownik Neuryt nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
logi1720 pisze:
Jak w temacie
Po takim pytaniu, odpowiedź powinna brzmieć tak: Po paru minutach od wrzucenia tabsa do buzi.

Każde benzo ma inaczej - poszukaj tabel na ten temat w internecie.
  • 348 / 4 / 0
Zależy jak długo, i CO brałeś.
Jak np. klony to poczytaj sobie o ich czasach półtrwania, i dodaj do tego tak ze półtora dnia.

Na przykład przy alprazolamie, jak pojedynczy raz, to we krwi ze półtora-dwa dni max. można coś-tam wykryć, gorzej z moczem, bo to kwestia tygodni przy długotrwałym używaniu, bo się benzo utrzymują w wątrobie.

Nie jestem fachowcem, napisałem to co ja 'wiem'/przeczytałem/etc., najlepiej jakby ktoś pokroju PcP się wypowiedział imo.
  • 15 / / 0
Wiem że to zależy od ilości i czasu brania. W internecie znalazłem po ilu można wykryć to w moczu. Chodzi o badanie krwi, dokladniejsze droższe.
  • 1709 / 11 / 0
logi1720 pisze:
Jak w temacie
Sprawdź sobie choćby na pharmindexie t 0,5 poszczególnych BDZ i sobie oblicz a że sprawa eliminacji indywidualna to dodaj do całości kilka h i poczujesz się bezpieczniejszy, ewentualnie spytaj pogromców mitów %-D
  • 3 / / 0
Jak myślicie 10mg diazepamu pokaże w teście na mocz i krew który robi Wojewodzki Ośrodek medycyny pracy na odzyskanie prawka? jednorazowe przyjecie po vodce 18dni przed. Na bank mocz i krew bo kiedyś już miałem.
  • 4894 / 853 / 0
18 dni to sporo na wyplukanie, mysle ze w moczu na 99,9 % nic nie wykryja. Z krwia juz nie wiem jak to jest , ale na pewno dluzej sie utrzymuje we krwi. Ile ? Tego nie wiem, 18 dni to sporo na wyplukanie jednorazowo przyjetej dawki 10mg diazepamu. Mysle ze nic nie wykryja ale nie dam Ci gwarancji.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 839 / 67 / 0
Ja od siebie powiem, że kiedyś w szpitalu zrobiono mi testy i po około 3 tygodniach od zażycia jednorazowej dawki nitrazepamu wynik był pozytywny. Na angielskiej wikipedii okres półtrwania nitrazepamu to 16-38h. Multitest na mocz. Ogólnie dążę do tego, że benzo raczej długo siedzą w organizmie i po 18 dniach w testach na mocz mogłyby Ci wyjść te rolki (chociaż to też zależy jak bardzo czułe są te testy).
Jeśli chodzi o krew.. Cóż, ekspertem nie jestem, ale na chłopski rozum, jak w moczu może być to we krwi pewnie też.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 392 / 26 / 0
Mojemu chłopakowi badali wczoraj krew, bo dzień wcześniej 10 mg poszło i się struł, wynik był jakoś dziwnie zapisany bo jakoś 194,46/ml. Już nie wspominając o tym jak na nas patrzyli w szpitalu i jak się do nas odnosili, jak do najgorszych ćpunów degeneratów którzy łyknęli se po Xanaxie for fun.
[ external image ] :heart:
ODPOWIEDZ
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.