Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Ostatnio byłem na EKG i stwierdzili u mnie zaburzenia przewodnictwa środkomorowego, na wikipedii wyczytałem, że może być to spowodowane lekami. Tu nachodzi moje pytanie, czy to przez Acodin (w tej formie brałem DXM)? Jak na razie brałem go jedynie 3 razy (10, 30 i 45 tabletek).
Z forumowych ćpaków najprędzej wintermute miałby wiedzę na ten temat. Zapytaj w dziale DXM.
Powód: usunąłem odpowiedź na usunięty post
A czy poczujesz się lepiej jeśli ktoś Ci powie że tak, to przez Acodin? Równie dobrze możesz mieć tą dysfunkcję od lat tylko żaden z tych lewusów w fartuchach nie był w stanie tego wykryć. Możesz powiedzieć lekarzowi że leczyłeś kaszelek Acodinem, pewnie i tak to oleje bo nie ma żadnych dowodów na takie skutki uboczne zażywania dxm.
Powód: usunąłem odpowiedź na usunięty post
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.