moim zdaniem czesto jest naduzywany. najczesciej przez dziewczynki 15-19 lat
-psychodeliczne kawałki happysadu
-pasek house w psychodeliczną kratke//w psychodeliczne czaszki :scared:
-łał, ale masz psychodeliczne kolczyki
-ten film był psychodeliczny [o jakims amerykanskim horrorze...]
-psychodeliczny utwór [prezenter radiowy o jakims absolutnie zdupywyjętym kawałku na antenie radiotrójki]
jakos w latach 60tych pewnie to slowo trwale podlaczylo sie do kultury.
ale potem byla z nim cisza i spokoj jak mi sie wydaje. do niedawna
a kiedy wy uzywacie tego slowa?
ja rzadko. psychodeliczny nie jest zaden emo band ani kolczyki w kratke. moim zdaniem kwas jest psychodeliczny :-D
wujek supra
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
Cisza z psychodelą była do końca lat 80tych bo jeszcze psytrance mamy z explicite psychodelicznych gatunków.
Co do definicji. Alibi chyba podał jak na razie najlepszą.
x = x
x = x
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.