moim zdaniem czesto jest naduzywany. najczesciej przez dziewczynki 15-19 lat
-psychodeliczne kawałki happysadu
-pasek house w psychodeliczną kratke//w psychodeliczne czaszki :scared:
-łał, ale masz psychodeliczne kolczyki
-ten film był psychodeliczny [o jakims amerykanskim horrorze...]
-psychodeliczny utwór [prezenter radiowy o jakims absolutnie zdupywyjętym kawałku na antenie radiotrójki]
jakos w latach 60tych pewnie to slowo trwale podlaczylo sie do kultury.
ale potem byla z nim cisza i spokoj jak mi sie wydaje. do niedawna
a kiedy wy uzywacie tego slowa?
ja rzadko. psychodeliczny nie jest zaden emo band ani kolczyki w kratke. moim zdaniem kwas jest psychodeliczny :-D
wujek supra
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
Cisza z psychodelą była do końca lat 80tych bo jeszcze psytrance mamy z explicite psychodelicznych gatunków.
Co do definicji. Alibi chyba podał jak na razie najlepszą.
x = x
x = x
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.