moim zdaniem czesto jest naduzywany. najczesciej przez dziewczynki 15-19 lat
-psychodeliczne kawałki happysadu
-pasek house w psychodeliczną kratke//w psychodeliczne czaszki :scared:
-łał, ale masz psychodeliczne kolczyki
-ten film był psychodeliczny [o jakims amerykanskim horrorze...]
-psychodeliczny utwór [prezenter radiowy o jakims absolutnie zdupywyjętym kawałku na antenie radiotrójki]
jakos w latach 60tych pewnie to slowo trwale podlaczylo sie do kultury.
ale potem byla z nim cisza i spokoj jak mi sie wydaje. do niedawna
a kiedy wy uzywacie tego slowa?
ja rzadko. psychodeliczny nie jest zaden emo band ani kolczyki w kratke. moim zdaniem kwas jest psychodeliczny :-D
wujek supra
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
Cisza z psychodelą była do końca lat 80tych bo jeszcze psytrance mamy z explicite psychodelicznych gatunków.
Co do definicji. Alibi chyba podał jak na razie najlepszą.
x = x
x = x
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.