Lewomepromazyna (łac. levomepromazinum) – organiczny związek chemiczny, pochodna fenotiazyny, stosowana jako lek przeciwpsychotyczny (neuroleptyczny). Ma niską aktywność przeciwpsychotyczną (70% mocy chloropromazyny) i silne właściwości uspokajające (sedatywne), amnestyczne (powodujące niepamięć po podaniu leku), a także przeciwdepresyjne, przeciwbólowe (porównywalne do morfiny)[2] i przeciwwymiotne[3]. W łańcuchu bocznym zawiera jedno centrum stereogeniczne, w efekcie czego jest związkiem chiralnym. W lecznictwie stosuje się lewoskrętny ([α]
20
D
−15,3[4]) enancjomer o konfiguracji R.
Jest ktoś kto zażywa ten neuroleptyk?? Jakie wrazenia i ocena dzaiałania??? Ja lubie go dorzucic bo fajnie zamula na spanie :)
poprawiono nazwę tematu z 'lewopromazyna' - aire
Dodano strukturę + Wiki - 909
którą nie można się nauczyć.
Trzeba ją przeżyć
lekarz mi to zapisał na sen bo powiedziałem że chce coś bezpłatnego; bardzo tego żałowałem jak zaczęło działać...
jak ktoś to kiedykolwiek będzie miał i będzie sie zastanawiał czy ma działanie rekreacyjne to od razu mówię że NIE MA; lepiej od razu to wyjebać do śmieci, bo jak już połkniesz to będziesz bardzo żałował
to nie jest faza; to jest ANTYFAZA
violator@85 pisze: tisercin to chyba największe dziadostwo jakie kiedykolwiek zjadłem (no może poza bieluniem). już po 1 tabletce nie chciało mi sie wypowiedzieć słowa ani wykonać jakiegokolwiek ruchu przez co najmniej 12h ; np nie chciało mi sie podnieść ręki żeby wziąć telefon przez jakieś 3h... a o ubraniu sie czy wyjściu na pole nie było nawet mowy.
lekarz mi to zapisał na sen bo powiedziałem że chce coś bezpłatnego; bardzo tego żałowałem jak zaczęło działać...
jak ktoś to kiedykolwiek będzie miał i będzie sie zastanawiał czy ma działanie rekreacyjne to od razu mówię że NIE MA; lepiej od razu to wyjebać do śmieci, bo jak już połkniesz to będziesz bardzo żałował
to nie jest faza; to jest ANTYFAZA
Na nastepny dzien jak doszłem do siebie wyjebałem do kibla w pizdu. ANTYFAZA dokładnie. Człowiek jest po tym
tak zjebany że hoho Łee.
do zazywania rekreacyjnego stanowczo NIE
again and again
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.