Lewomepromazyna (łac. levomepromazinum) – organiczny związek chemiczny, pochodna fenotiazyny, stosowana jako lek przeciwpsychotyczny (neuroleptyczny). Ma niską aktywność przeciwpsychotyczną (70% mocy chloropromazyny) i silne właściwości uspokajające (sedatywne), amnestyczne (powodujące niepamięć po podaniu leku), a także przeciwdepresyjne, przeciwbólowe (porównywalne do morfiny)[2] i przeciwwymiotne[3]. W łańcuchu bocznym zawiera jedno centrum stereogeniczne, w efekcie czego jest związkiem chiralnym. W lecznictwie stosuje się lewoskrętny ([α]
20
D
−15,3[4]) enancjomer o konfiguracji R.
Jest ktoś kto zażywa ten neuroleptyk?? Jakie wrazenia i ocena dzaiałania??? Ja lubie go dorzucic bo fajnie zamula na spanie :)
poprawiono nazwę tematu z 'lewopromazyna' - aire
Dodano strukturę + Wiki - 909
którą nie można się nauczyć.
Trzeba ją przeżyć
lekarz mi to zapisał na sen bo powiedziałem że chce coś bezpłatnego; bardzo tego żałowałem jak zaczęło działać...
jak ktoś to kiedykolwiek będzie miał i będzie sie zastanawiał czy ma działanie rekreacyjne to od razu mówię że NIE MA; lepiej od razu to wyjebać do śmieci, bo jak już połkniesz to będziesz bardzo żałował
to nie jest faza; to jest ANTYFAZA
violator@85 pisze: tisercin to chyba największe dziadostwo jakie kiedykolwiek zjadłem (no może poza bieluniem). już po 1 tabletce nie chciało mi sie wypowiedzieć słowa ani wykonać jakiegokolwiek ruchu przez co najmniej 12h ; np nie chciało mi sie podnieść ręki żeby wziąć telefon przez jakieś 3h... a o ubraniu sie czy wyjściu na pole nie było nawet mowy.
lekarz mi to zapisał na sen bo powiedziałem że chce coś bezpłatnego; bardzo tego żałowałem jak zaczęło działać...
jak ktoś to kiedykolwiek będzie miał i będzie sie zastanawiał czy ma działanie rekreacyjne to od razu mówię że NIE MA; lepiej od razu to wyjebać do śmieci, bo jak już połkniesz to będziesz bardzo żałował
to nie jest faza; to jest ANTYFAZA
Na nastepny dzien jak doszłem do siebie wyjebałem do kibla w pizdu. ANTYFAZA dokładnie. Człowiek jest po tym
tak zjebany że hoho Łee.
do zazywania rekreacyjnego stanowczo NIE
again and again
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.