Mam zamiar zalozyc serwis o psychodelikach, a dokladnie to zbior linkow i roznych informacji, ktore moglyby pomoc w bezpiecznym i pozytecznym wykorzystaniu psychodelikow.
Wykupilem sobie hosting oraz domenke na ten serwis.
I tutaj powstaje moja watpliwosc - zostawiam w ten sposob swoje dane osobowe, czy groza mi jakies nieprzyjemnosci zwiazane z uruchomieniem takiego serwisu? Jakies postepowanie o propagowanie uzywania narkotykow, jakies przychodzace do domu pisma z urzedu? Moze odwiedziny mundurowych? Mieszkam jeszcze z rodzina (juz niedlugo) i nie chcialbym ich niepokoic niepotrzebnie.
Jakie moga byc konsekwencje zalozenia takiego serwisu?
I co byscie doradzili, aby ich uniknac?
Pozdrawiam
Yumm
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Może i jest to dmuchanie na zimne, ale tak trzeba, dopóki serwer leży po stronie Rzeczypospolitej.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Jeśli serwer stoi poza RP to sprawa się bardzo komplikuje. Po pierwsze, wymaga to zaangażowania zagranicznych organów ścigania - żeby dowiedzieć się gdzie serwer się znajduje, kto go wynajmuje. Po drugie, nie ma nad nim fizycznej władzy, nie mogą wpaść i zarekwirować dysków i innych dowodów rzeczowych, chyba że zrobi to policja tamtego kraju. Potem trzeba wytropić właściciela w Polsce, no ostatecznie dochodzi to samo co we wspomnianym wyżej przypadku - samo udowodnienie winy. Sprawa może się zmienić gdy rozwinie się wspólnota europejska, ale i tak jeszcze takie akcje będą o wiele za drogie (z kolei o serwer w Azji nie aż tak trudno ;) )... i bezcelowe. Pamiętasz co było z redwatch?
Generalnie, nie tyle 'policji się nie chce' co dla nich ta gra jest niewarta świeczki, dobry adwokat i tak wybroni oskarżonego, bo szkodliwość czynu jest niewielka i kasa pójdzie na marne.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.