pare tygobni temu, zasadziłem nasiona pejotla. Wykiełkowały dość szybko i ładnie sie rozwijały. Niestety od jakichs dwoch tygodni zupelnie przestaly rosnac. Podejrzewam, ze zaszkodzilo zbyt czeste podlewanie... Czy da sie je jeszcze uratowac?
Poza tym interesuja mnie informacje jak wyhodowac kaktusa San Pedro. Mam w domu pare nasion i niechcialbym znowu spieprzyc sprawy.
bede wdzieczny za pomoc,
pozdro,
bartekpejotl
bartekpejotl pisze: jeszcze dwie sprawy,
1.kaktusy (maka po jakies 2-3mm srednicy) sa na razie w plastikowej misce (srednica ok. 10cm.) Kiedy powinienem je poprzesadzac do oddzielnych doniczek?
2. Ziemia w jednym miejscu zrobila sie zielonkawa. Czy to jakies glony?
mi kiedyś (trichocereusy), może nie na buraczkowo, ale dostały sporych rumieńców po przestawieniu na słonko. i żyją. przeszło im. w jakim wieku masz te kaktusy? w jakich warunkach je trzymasz?
To ludzie stworzyli sobie boga.
http://lophophora.blogspot.com/
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.