pare tygobni temu, zasadziłem nasiona pejotla. Wykiełkowały dość szybko i ładnie sie rozwijały. Niestety od jakichs dwoch tygodni zupelnie przestaly rosnac. Podejrzewam, ze zaszkodzilo zbyt czeste podlewanie... Czy da sie je jeszcze uratowac?
Poza tym interesuja mnie informacje jak wyhodowac kaktusa San Pedro. Mam w domu pare nasion i niechcialbym znowu spieprzyc sprawy.
bede wdzieczny za pomoc,
pozdro,
bartekpejotl
bartekpejotl pisze: jeszcze dwie sprawy,
1.kaktusy (maka po jakies 2-3mm srednicy) sa na razie w plastikowej misce (srednica ok. 10cm.) Kiedy powinienem je poprzesadzac do oddzielnych doniczek?
2. Ziemia w jednym miejscu zrobila sie zielonkawa. Czy to jakies glony?
mi kiedyś (trichocereusy), może nie na buraczkowo, ale dostały sporych rumieńców po przestawieniu na słonko. i żyją. przeszło im. w jakim wieku masz te kaktusy? w jakich warunkach je trzymasz?
To ludzie stworzyli sobie boga.
http://lophophora.blogspot.com/
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.