pare tygobni temu, zasadziłem nasiona pejotla. Wykiełkowały dość szybko i ładnie sie rozwijały. Niestety od jakichs dwoch tygodni zupelnie przestaly rosnac. Podejrzewam, ze zaszkodzilo zbyt czeste podlewanie... Czy da sie je jeszcze uratowac?
Poza tym interesuja mnie informacje jak wyhodowac kaktusa San Pedro. Mam w domu pare nasion i niechcialbym znowu spieprzyc sprawy.
bede wdzieczny za pomoc,
pozdro,
bartekpejotl
bartekpejotl pisze: jeszcze dwie sprawy,
1.kaktusy (maka po jakies 2-3mm srednicy) sa na razie w plastikowej misce (srednica ok. 10cm.) Kiedy powinienem je poprzesadzac do oddzielnych doniczek?
2. Ziemia w jednym miejscu zrobila sie zielonkawa. Czy to jakies glony?
mi kiedyś (trichocereusy), może nie na buraczkowo, ale dostały sporych rumieńców po przestawieniu na słonko. i żyją. przeszło im. w jakim wieku masz te kaktusy? w jakich warunkach je trzymasz?
To ludzie stworzyli sobie boga.
http://lophophora.blogspot.com/
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.