W porównaniu z wenlą duloksetyna była jej ulepszoną wersją dla mnie, o wiele bardziej mnie pobudzała i efekty antydepresyjne i przeciwlękowe były silniejsze. Ewidentnie miałem zajebiste szczęście że dulo aż tak dobrze mi weszła, bo niektórych zamula albo pogarsza lęk a u mnie poprawa była natychmiastowa pod każdym względem.
wenlafaksyna nigdy mnie nie muliła ani nie powodowała pogorszenia kognicji, była albo obojętna pod tym względem albo czasami dawała poprawę. Dulo zdecydowanie dawała poprawę koncentracji, skupienia i pamięci. Spałem bardzo mało a i tak bez problemu mogłem zapierdalać cały dzień w robocie.
28 marca 2025Pauleta1920 pisze: Jeśli noradrenalina jest wyższa to dlaczego występuje taka senność i zmęczenie?
Jak wrócisz do 60mg to powinno szybko wrócić do poprzedniego stanu, pytanie czy te skutki uboczne są aż tak uciążliwe żeby nie dało się ich znieść. Ja bym mimo wszystko przeczekał i zobaczył czy będzie jakaś różnica.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.