W porównaniu z wenlą duloksetyna była jej ulepszoną wersją dla mnie, o wiele bardziej mnie pobudzała i efekty antydepresyjne i przeciwlękowe były silniejsze. Ewidentnie miałem zajebiste szczęście że dulo aż tak dobrze mi weszła, bo niektórych zamula albo pogarsza lęk a u mnie poprawa była natychmiastowa pod każdym względem.
wenlafaksyna nigdy mnie nie muliła ani nie powodowała pogorszenia kognicji, była albo obojętna pod tym względem albo czasami dawała poprawę. Dulo zdecydowanie dawała poprawę koncentracji, skupienia i pamięci. Spałem bardzo mało a i tak bez problemu mogłem zapierdalać cały dzień w robocie.
28 marca 2025Pauleta1920 pisze: Jeśli noradrenalina jest wyższa to dlaczego występuje taka senność i zmęczenie?
Jak wrócisz do 60mg to powinno szybko wrócić do poprzedniego stanu, pytanie czy te skutki uboczne są aż tak uciążliwe żeby nie dało się ich znieść. Ja bym mimo wszystko przeczekał i zobaczył czy będzie jakaś różnica.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.