W porównaniu z wenlą duloksetyna była jej ulepszoną wersją dla mnie, o wiele bardziej mnie pobudzała i efekty antydepresyjne i przeciwlękowe były silniejsze. Ewidentnie miałem zajebiste szczęście że dulo aż tak dobrze mi weszła, bo niektórych zamula albo pogarsza lęk a u mnie poprawa była natychmiastowa pod każdym względem.
wenlafaksyna nigdy mnie nie muliła ani nie powodowała pogorszenia kognicji, była albo obojętna pod tym względem albo czasami dawała poprawę. Dulo zdecydowanie dawała poprawę koncentracji, skupienia i pamięci. Spałem bardzo mało a i tak bez problemu mogłem zapierdalać cały dzień w robocie.
28 marca 2025Pauleta1920 pisze: Jeśli noradrenalina jest wyższa to dlaczego występuje taka senność i zmęczenie?
Jak wrócisz do 60mg to powinno szybko wrócić do poprzedniego stanu, pytanie czy te skutki uboczne są aż tak uciążliwe żeby nie dało się ich znieść. Ja bym mimo wszystko przeczekał i zobaczył czy będzie jakaś różnica.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.