Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Ja przyznam że wszystko zależy od jakości tematu. Mi z perspektywy okazyjnego palacza, chociaż bywały okresy około 7-8 msc dzień w dzień.
Słaby weed to na cały dzień bądź pół dnia okolice 1g.
Zazwyczaj pół dnia z na prawdę konkretnym tematem bywało że starczało od 0,4-0,6. Wtedy raczej trzymałem się dolnej granicy i niżej paląc 2 max 3 lufki i każde nabicie wystarczało na dwa razy aby zjarać się w satysfakcjonujący sposób. Wiadomo za taki temat trzeba dużo więcej zapłacić, ale rekompensował to smakiem, zapachem, mocą, wyglądem i generalnie jakością.
Średniego palenia zdarzało się że zwyczajnie się kręciło blanta z okolic 0,5-0,8 i że tak powiem w zależności od apetytu robiło się go nawet 2 dni paląc co 2-4 godzin kilka buszków.
  • 2199 / 366 / 0
trzysta
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 12533 / 2431 / 0
1 - 2 chmury z bonga i czuję się wyśmienicie.
Wypaliłem już wszystkie "liche" bobki i pozostały mi 3 pełne słoje takich tłustych, grubych bobów. Jak dziś je wietrzyłem przed odlotem w ciepłe kraje, to zapach momentalnie rozszedł się po całym mieszkaniu. Zrobił się ostry, "skunowaty" i nie przypomina tego z krzaków.
Jak wrócę po miesiącu pewnie nieco wyposzczony (choć ciężko będzie o poszczenie w kraju z legalnym ziołem, niemniej spróbuję), to pewnie 1 mach zmiecie mnie na 1.5 h...
  • 22 / 1 / 0
Zależy od tematu jak koledzy pisali wyżej, ostatnio dorwałem sort wysokiej jakości i mimo że wiele gram za mną to 0.4 starczyło mi na cały wieczór i nawet z rana miałem lekka afterglow'ową banie
  • 33 / 5 / 0
Joint z 0,3G + tytoń i załatwiony na jakiś czas
Uwaga! Użytkownik resc7 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 115 / 12 / 0
Taki tłoczek i szlug na dojebke i sie sklepie jakoś na 2-2,5 h
  • 241 / 31 / 0
Porządna chmurka z bonga i spalony na 1-2h zalezy od towca. Nie wiem czemu ale w joincie nawet jak zjaram takiego z grama to czasem jestem niedopalony.
  • 1290 / 366 / 0
jeden buszek z lufki duzy i pozamiatane, czasami jak towar dobry to wystarczy pol dupki zjarac i mocno ujebany jestem. I tolerka mi nie rosnie moge tak 10 lat jarac i klepie mocno.
Tj, tolerka rosnie pierwsze 3 dni kiedy w ogole wypierdala mnie z butow, a potem trzyma sie rowno bez zadnych zmian.
  • 14 / / 0
04 października 2019nezumi1 pisze:
@jezus_chytrus Masz jakiś sprawdzony patent na czyszczenie bonga?

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
Polecam wrzucić do środka bonga tabletkę do zmywarki, zatkacmć wszystkie otwory, zalać gorącą wodą i zostawić na 20 min. Po tym czasie przeczyścić druciakiem z uchwytem (używa sie też tego do np. mycia wielorazowych rurek) każdy otwór, przeplukać wodą i HD view & fresh smell gwarantowane.
To jest pewny sposób do bong szklanych.

Bezpośrednio co do tematu, to obecnie spalam 1.4g dziennie, natomiast rok temu buszek z jointa robił ze mnie kosmitę. Teraz nie jestem w stanie zbakać się tak, aby być na innej planecie (shame), więc planuję dni wolne od THC, ale ciągle nie mogę się za to zabrać.
  • 23 / 3 / 0
1 gram ważony marihuany dziennie(3.5 lufki)
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.