Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 79 / 2 / 0
No faktycznie głupi pomysł, zapomniałem że chodzi o to żeby walnąć 30 tabletek w samotności a później pisać na forum jakie to chujowe jest ćpanie, życie, nikt cie nie rozumie i bla bla bla.Nie lepiej się bawić w grupie? :gun: o zabawę przecież chodzi, po części i na początku (jak dla niektórych)przynajmniej.
Uwaga! Użytkownik scout667 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 208 / / 0
.jeżeli masz tego typu stany, że myślisz o śmierci <dla mnie to mega deprecha> idź to internisty i poproś o clonazepam, to super lek na stany lękowe, magiczna piguła
Nie ma to jak doradzać wyniszczające i uzależniające gówno, które tylko likwiduje objawy, kiedy jesteś pod jego wpływem, zamiast leczenia :nuts: Wjebanie się z depresji w uzależnienie od benzo to chyba największa głupota, jaką można zrobić...
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2010 przez MissTake, łącznie zmieniany 2 razy.
Bro, do you even trip?
  • 565 / 7 / 0
No gdzieee... Depresja wiaze sie z obnizonym poziomem serotoniny w mozgu. Pij mleko, a jak Ci bedzie malo to kofeine. Oczywiscie, jesli stan, w ktorym sie znajdujesz jest powodowany tylko przez czynnik zewnetrzny, to nie masz innej opcji niz polaczyc w/w sposob z mysleniem o przyjemnych rzeczach.
Ciekawa opcja jest inozytol, naturalnie wystepujacy w organizmie czlowieka. Wzmacnia wrazliwosc receptorow na serotonine, co skutkuje stabilizacja nastroju. W polaczeniu z kofeina i guarana (energy drinki) potrafi naprawde pomoc.
Sama kofeina wyplukuje inozytol, wiec dobrze by bylo trzymac jego wysoki poziom. Norma to chyba 400-500mg/dobe.

klony, fakt, bylyby skuteczne, nawet zbyt skuteczne bym powiedzial.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2010 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1 / / 0
Dla czemu jest tak że gdy niema trampek jest tak smutno i nic się nie chce !Rzeczy które normalnie sprawiają radochę stają się nieciekawe nic nas nie cieszy, blazacja ,,,,,,,,, :motz:
  • 565 / 7 / 0
Odpowiada za to Twoj uklad nagrody. Opiaty i opioidy, jako srodki oddzialywujace na dopamine, dzialaja bardzo blisko tego obszaru, poniewaz zrodlo wydzielania dopaminy znajduje sie w czesci ukladu limbicznego, czyli tam gdzie jest usytuowany uklad nagrody.
Podejrzewam, ze na to nie ma innej rady niz detoks.

edit:
powinienes dodac: nic nie cieszy tak jak trampki.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2010 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 3 / / 0
Zamiast wlewania w siebie kolejnych hektolitrów kawy, proponuję picie zielonej herby, która, oprócz kofeiny (kofeina a teina to prawdopodobnie ten sam związek chem.), jest także źródłem takiego związku, jak L-teanina. Na ScienceDirect jest troszku o tym (artykuł: The effects of l-theanine, caffeine and their combination on cognition and mood). Autorzy twierdzą, że połączenie kofeiny z teaniną skutkuje mniejszym zmuleniem niż przyjmowanie ichosobno, co jestem skłonna potwierdzić.

@SiNy: Skąd żeś o tym inozytolu takie informacje wytrzasł, przyznaj mi się.
  • 134 / / 0
gsok-a pisze:
Zamiast wlewania w siebie kolejnych hektolitrów kawy, proponuję picie zielonej herby

Dokładnie :heart: Poza tym [przynajmniej mnie] zielona herbata dużo lepiej pobudza niż kawa. Co prawda muszę jej pić ogromne ilości ale co z tego skoro można ją kupić po 4-5zł za 100gram + można ją parzyć 2-3 razy.

Ja tam po litrowym naparze z 15-20gram czuję stan przypominający leciutko jakiś lekki psychodelik. Świat nabiera barw, odchodzi anhedonia, wszystko wydaje się być bardziej przejrzyste.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2010 przez Dead Kennedys, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Dead Kennedys nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / 2 / 0
Eghh i znowu jest chujowo,człowiek przypomni sobie że są jeszcze kobiety na tym świecie i ma się ochotę z tej jebanej samotności nie trzeźwieć albo chuj wie czym ujebać, byle by...Ale pić też trzeba mieć z kim :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik scout667 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
Witam,

Prawdopodobnie genetycznie cierpię na depresję wywołaną niedoborem serotoniny, a być może również czegoś innego.
Psychikę mam raczej mocną, czuję że problem jednak nie leży w niej, a raczej w strefie fizycznej.
Przerwy od psychodelików nie pomagają. Mam już dość deksa, ale wpierdzielam go równo, gdyż na drugi dzień mam zajebisty humor, odczuwam emocje, jestem ciepły, uśmiecham się do ludzi, muzyka powoduje, że chcę tańczyć, czasem sobie coś nucę, podśpiewują, potrafię czerpać radość z rzeczy tak niewielkich jak np. zakupy w Lidlu z przyjaciółką.

Na co dzień raczej jestem oziębły. Czuję bezsens wszystkiego, bo i tak kiedyś umrzemy.
W wakacje na skutek zbyt częstych zabaw psychodelikami i problemami 'miłosnymi' strasznie cierpiałem na skutek tego, jaki to człowiek jest nieidealny. Dochodziłem wtedy do wniosku, że życie to tylko i wyłącznie cierpienie. Nie widziałem siebie, swojej przyszłości, celu w życiu i sensu - bo po co żyć, skoro nie odczuwa się emocji, nie ma szczęścia?
Czułem i po części nadal czuję się jak robot - żyję, tylko po to, by coś robić. Nie posiadam wiele paliwa, które napędza ludzi.
Już nawet palenie marii mnie specjalnie nie cieszy. Po przerwach na skutek dopaminy faktycznie mam banana na japie i jest świetnie - ale to trwa tylko parę minut. Na dłuższą metę osiedlowe indyjki, choć kontakty mam dobre, po prostu mnie męczą. Tylko bym spał i leżał. Jest mi w miarę przyjemnie, ale się nie rozwijam. Stoję w miejscu, uciekam od problemu, zamiast z nim walczyć.
Na 100% sativę szans nie mam, a moje uprawy zostały rozjebane. Hybrydy mnie nie satysfakcjonują.
Wiem, że trzeba swoje życie urozmaicać, odżywiać się odpowiednio, uprawiać sporty itd. - to pomaga, ale w niewielkiej mierze.

Powiedzcie mi więc, jak zdobyć receptę? Czy mogę wspomóc produkcję / wychwyt zwrotny neuroprzekaźników w postaci serotoniny, noadrenali bądź dopaminy za pomocą czegoś łatwo dostępnego?
Jakie są ceny np. SSRI lub inh. Mao? Czy zwykły lekarz po znajomościach mógłby mi załatwić na to receptę?
Czy trudno jest skombinować od psychologa te środki?

Próbowałem już bardzo wiele i jestem prawie pewien, że muszę uciec się do ostateczności i nafaszerować się chemią.
  • 109 / / 0
Mam identyczny przypadek jak Ty, wywołany amph. Przejdź się do psychologa rodzinnego, przedstaw dokładnie problem, wspominając również o ćpaniu, a zapewne otrzymasz pisemną opinię, co ułatwi otrzymanie recepty. Osobiście polecam Remeron-S. Uspokaja, poprawia samopoczucie, lecz jest się po nim strasznie sennym.

@Down:
Mój błąd. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2010 przez AbrakadAbraAa, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.