Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
Ja, gdy łapię się na lekkim przedweekendowym ciśnieniu, ustawiam się z gościem, oceniam materiał i nawet gdy intuicja mi mówi, że materiał jest grubo przeżeniony i że kupuję coś, co albo rozjebie mi tej nocy serce albo rozjebie zatoki, to łudzę się zawsze, że może się jednak mylę i że tym razem będzie ten luxusowy materiał który pojawia się przeciez co jakiś czas na ulicy (w wawie świetny okres trwał w 2013 gdzieś od marca do końca października, teraz oceniam że jest albo chujowo albo w kratkę). Przebitki na koksie są tak duże że po prostu nikomu - absolutnie nikomu - nie opłaca się sprzedaż materiału o wysokiej czystości i nawet dostawcom z długoletnim stażem zdarzają się wpadki. Druga rzecz, że wielu panów na telefon stanowi ostatni albo przedostatni element długiego łańcucha, oni osobiście nie śmigają z kondomami wypełnionymi koksem z ameryki południowej i nie organizują transportu w kontenerach. Większość jest podpięta pod dostawcę, któremu też zdarzają się przerwy w kontrakcie a kasa musi płynąć co raz szerszym strumieniem przecież. Stąd ściemy były, są i będą i nawet wytrawni konsumenci dadzą się zrobić w chuja.
Przecież jak coś Ci się w torbie świeci, chociazby jeden kryształek to wiadomo że to jest mefa.
Dodatkowo ten zapach, ja mam na niego awersję i poznam go zza ściany, jest obrzydliwy !
Niestety dodają jeszcze jakimś niedobitkom co to chcą spróbować i ludziom się podoba, bo sam efekt działania nie jest zły ale raczej daleki od kokainowego.
Teraz praktykowana jest efedryna.
Raz że jest tania, bardzo tania.
Dwa że ma idealną barwę, smak i brak zapachu.
Trzy, że działa pobudzająco i dobrze zwiększa koncentrację - prawie jak koks ;)
Mieszalnik idealny ...
Ku przestrodze !
Z efki można uzyskać metę, której cena może przekroczyć cenę koksu. Do tego dostępność efki jest bardzo ograniczona.
W kilku ale nie we wszystkich .
Faktem jest że jest dodawana jako wypełniacz w koksie tymbardziej w skojarzeniu z lidokainą itp. analegetykami miejscowymi .
Na skalę masową napewno nie ;) Co do mefedronu , również jest dodawany dlaczego nie ?
efedryna jest stosunkowo tania w syntezie a Ci co żenią ją z koksem mają pewnie zapasy nie wiem ...z przemytu czy supli .
Wydaje mi się , że wszystkim powyższym się opłaca ożenić 1g koksu, aby zrobić z niego 2-3 i za każdy wziąć po 200 stówki.
Tylko nie każdy jeleń nafurany efką będzie z tego zadowolony
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
To że Tobie się wydaje nie musi oznaczać że tak jest.
U mnie tak robią, i nie robi tego jedna osoba tylko jest to zjawisko masowe że koks jest mieszany z efedryną.
Mało tego, ostatnio "słyszałam" o całych recepturach które kupowane są za dość duży chajs i w zasadzie tylko laboratorium może rozgryźć co w koksie drzemie ...
Więc nie krytykuj od razu bo niekoniecznie jest to słuszne ;)
Po pierwsze do mogą być wszystkie B-K.
Po drugie mogą być wszystkie " znieczulacze"
Może to być nawet Synthcaina czy inne byle gówno, z drugiej strony mefedron w cal się nie musi błyszczeć,
Inn sprawa że koks klasy fishscale, błyszczy się wlaśnie w bardzo osobliwy sposób.
Osobiście proponuję, aby wypowiedział się w tej kwesti ... 0212
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
To że Tobie się wydaje nie musi oznaczać że tak jest.
Co do efki - kolijaczku - z jakich supli, to jest prekursor narkotykowy 1 kategorii, prędzej kupisz amfetaminę niż efedrynę.
Mało tego, ostatnio "słyszałam" o całych recepturach
w zasadzie tylko laboratorium może rozgryźć co w koksie drzemie
Więc nie krytykuj od razu bo niekoniecznie jest to słuszne ;)
koljaczek pisze:Inn sprawa że koks klasy fishscale, błyszczy się wlaśnie w bardzo osobliwy sposób.
Jednak biorąc pod uwagę dostępność w polsce nie biorę go pod uwagę w ogólnej opinii dostępnej koki.
To ewenement.
Parathormon pisze:Dobrze, przepraszam, że żyję...
Nie ironizuj, to zupełnie zbędne.
Parathormon pisze: U ciebie robią? Skąd to wiesz z bravo, czy plotek osiedlowych?
Skąd to wiem ? Z autopsji.Wystarczy ?
Nie opieram się na tym co usłyszałam, bo mówią wszyscy a nikt nie widział ...
Wiem z czym jest mieszana koka w moim mieście i w okolicach do jakich stąd trafia.
Idąc Twoim tokiem rozumowania i Twoim szyderczym myśleniem powiem że jeśli miałbyś jedną klepkę więcej niż kura już miałbyś odpowiedź skąd to wiem.Pomyśl, to nie boli.
To że ktoś ma inne zdanie, może sprzeczne z Twoimi założeniami nie oznacza że Twoje jest dobre a czyjeś złe.
Parathormon pisze:są śmieszni bo nijak nie weryfikowalni.
Że wczoraj Edek z Heńkiem dwa kilo przemieszali puścili w obieg i się ludzie karmią ?
Fakt, to jest śmieszne, dla mnie również.
Parathormon pisze:ewentualnie zbuduj swój autorytet rzeczowymi postami
Czy faktem wg. Ciebie jest tylko wynik z laboratorium ?
Faktem również jest to, co jest puszczane w obieg i to co w tym siedzi.
Nie mówię tego ot tak bo mi się wydaje, nie mówię tego bo gdzieś usłyszałam i nie przeczytałam tego w bravo ( nawet nie wiedziałam że tam o tym piszą, ale wierzę Ci na słowo że tak, przecież nie pisałbyś czegoś czego nie jesteś pewien, nie ? ;) )Napisałam to co wiem, to co jest faktem.
Parathormon pisze:Po prostu nie lubię dezinformacji zwłaszcza w formie "miejskich legend"
Faktem - wyłącznie wyniki badań laboratoryjnych : Analiza fizyko-chemiczna, odczyn, widmo spektrometrii masowej/gazowej .
Ale Ty tego pewnie nie wiesz, bo Heniek z Zenkiem Ci tego nie powiedzą, bo sami o tym nie wiedzą, podsypując "kokę" kreatyną z apapem.
Chociaż mam nadzieję, że w żołądku, któregoś z nich przebywał koks, pierwszej jakości, że modlił się gorąco, aby niezesrać się na pierwszym europejskim lotnisku.
W ogóle zabawne jest, gdy ktoś zainwestuje "cały swój majątek" w 10-20 g koki i trochu kofeiny i nagle aspiruje na barona kokainowego swojego miasta tudzież powiatu.
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/prof._marcin_wojnar.png)
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia
Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.