Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 358 / / 0
Sorry,nie wiem czy pytanie już nie padło ale czy wszystkie psy (czworonożne) są szkolone na wyczuwanie narkotyków?
  • 365 / 2 / 0
Padało już 12455115151razy w różnych tematach. Nie, tylko część psów jest szkolona pod wykrywanie narkotyków ,czy materiałów wybuchowych ;-)
  • 3127 / 27 / 0
Znikoma część.
High, how are you?
  • 469 / 9 / 0
I raczej jak widzisz owczarka niemieckiego to nie ma się czego obawiać (choć nigdy nie wiadomo) - to są tylko psy obronne. Natomiast labradory i tym podobne są już wąchaczami.
  • 73 / 2 / 0
Cześć! Mam nadzieje, że ktoś mi odpowie w miarę sensownie, a wiec:
Jadę na Mayday i większość z Was wie, że tam chodzą policjanci z psami wąchaczami, więc moje pytanie brzmi, jak tam wnieść 5 g władka żeby żaden pies mnie nie wyczuł
  • 934 / 12 / 0
dwa razy pakowanie próżniowe, finalne opakowanie wymyte jakiśm spirytusem. Ndzie mógł to polizać bez wykrycua L:-)
  • 73 / 2 / 0
Nie mam niczego do pakowania prozniowego wiec moze jakas alternatywa jest? :D
  • 195 / 4 / 0
w książce 'jak przemycać tony kokainy i żyć szczęśliwie' polecali pakunek oblepić smarem do ciężarówek 3-4 mm i w plastik.
W zachodu krwawych, ostatnich promieniach,
Pragnący śmierci — nie czekam już na nic.
I znów dzień wstaje, brzask bije z otchłani,

Powraca męka codzienna istnienia.
  • 506 / 12 / 0
A ja się zastanawiałem nad takimi sposobami:

- Przed rozpoczęciem podróży autokarem dobrze zabezpieczony pakunek przykleić porządnie taśmą klejącą gdzieś od spodu, do podwozia autokaru. Rękawiczki, no i tak, żeby pies nie znalazł tego samego zapachu na nas (np. pakunek umieszczony przez zupełni inna osobę, która nie będzie podróżowała autokarem). W tym momencie jeśli się trafi kontrola po drodze i znajdą pakunek ciężko będzie znaleźć właściciela.
- Stworzyć coś w rodzaju perfumu (roztwór jakiegoś narkotyku w odpowiednim rozpuszczalniku, najlepiej nie do wyczucia przez człowieka). Opierdolić tym cały autokar, tak żeby pies ześwirował. Tylko to pewnie mogłoby doprowadzić do gruntownego przeszukania całego autokaru.
  • 73 / 2 / 0
Tak, tylko, ze ja wchodze na teren zamkniety, woec musze to miec przy sobie, a nie mam pojecia w co to zawinac i jak zeby przypalu nie bylo :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.