Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 358 / / 0
Sorry,nie wiem czy pytanie już nie padło ale czy wszystkie psy (czworonożne) są szkolone na wyczuwanie narkotyków?
  • 365 / 2 / 0
Padało już 12455115151razy w różnych tematach. Nie, tylko część psów jest szkolona pod wykrywanie narkotyków ,czy materiałów wybuchowych ;-)
  • 3127 / 27 / 0
Znikoma część.
High, how are you?
  • 469 / 9 / 0
I raczej jak widzisz owczarka niemieckiego to nie ma się czego obawiać (choć nigdy nie wiadomo) - to są tylko psy obronne. Natomiast labradory i tym podobne są już wąchaczami.
  • 73 / 2 / 0
Cześć! Mam nadzieje, że ktoś mi odpowie w miarę sensownie, a wiec:
Jadę na Mayday i większość z Was wie, że tam chodzą policjanci z psami wąchaczami, więc moje pytanie brzmi, jak tam wnieść 5 g władka żeby żaden pies mnie nie wyczuł
  • 934 / 12 / 0
dwa razy pakowanie próżniowe, finalne opakowanie wymyte jakiśm spirytusem. Ndzie mógł to polizać bez wykrycua L:-)
  • 73 / 2 / 0
Nie mam niczego do pakowania prozniowego wiec moze jakas alternatywa jest? :D
  • 195 / 4 / 0
w książce 'jak przemycać tony kokainy i żyć szczęśliwie' polecali pakunek oblepić smarem do ciężarówek 3-4 mm i w plastik.
W zachodu krwawych, ostatnich promieniach,
Pragnący śmierci — nie czekam już na nic.
I znów dzień wstaje, brzask bije z otchłani,

Powraca męka codzienna istnienia.
  • 506 / 12 / 0
A ja się zastanawiałem nad takimi sposobami:

- Przed rozpoczęciem podróży autokarem dobrze zabezpieczony pakunek przykleić porządnie taśmą klejącą gdzieś od spodu, do podwozia autokaru. Rękawiczki, no i tak, żeby pies nie znalazł tego samego zapachu na nas (np. pakunek umieszczony przez zupełni inna osobę, która nie będzie podróżowała autokarem). W tym momencie jeśli się trafi kontrola po drodze i znajdą pakunek ciężko będzie znaleźć właściciela.
- Stworzyć coś w rodzaju perfumu (roztwór jakiegoś narkotyku w odpowiednim rozpuszczalniku, najlepiej nie do wyczucia przez człowieka). Opierdolić tym cały autokar, tak żeby pies ześwirował. Tylko to pewnie mogłoby doprowadzić do gruntownego przeszukania całego autokaru.
  • 73 / 2 / 0
Tak, tylko, ze ja wchodze na teren zamkniety, woec musze to miec przy sobie, a nie mam pojecia w co to zawinac i jak zeby przypalu nie bylo :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.