...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12713 / 2460 / 0
1. Fajki, kosmetyki, ubranie, coś do czytania. Wszelka elektronika i dokumenty zostają w depozycie. Na wejściu wszystko jest sprawdzane z przysiadem włącznie.

2. Możesz przyjechać w jakimkolwiek stanie.

3. Dowiesz się na miejscu - z tego co pamiętam jest.

4. Dasz se radę.
  • 21 / 1 / 0
Jeszcze jedno pytanie - jak z wizytami? Mogą mi znajomi przywieźć np jakieś żarcie?

Co do mojego drugiego pytania i odpowiedzi że można przyjechać w dowolnym stanie to próbując zarejestrować się dzisiaj dowiedziałem się że wymagana jest 14 dniowa abstynencja od alkoholu. Myślę że przydatna informacja dla osób chcących skorzystać z usług Suchego Jaru.

scalono/thermo
  • 12713 / 2460 / 0
14-dniowa abstynencja od alkoholu, żeby zrobić detoks? Coś chyba źle zrozumiałeś, bo to nie ma sensu : )

Odnośnie wizyt - w sumie nie wiem, ale ciężko będzie (chyba, że tylko podrzucić szamę - bez widzenia).
  • 21 / 1 / 0
Jeszcze 1 pytanko, podczas przyjmowania oprócz skierowania i aktualnego RTG płuc wymagany jest multitest z apteki? Wie ktoś może po co? Przecież to chyba trochę bez sensu jeśli przed przyjęciem na odtrucie mam byc "czysty".
  • 863 / 123 / 5
Gdzie tak ?? Suchy Jar wymagał tylko RTG płuc.
[ external image ]
  • 21 / 1 / 0
Już wiem o co chodzi, po prostu potrzebują potwierdzenie że ktoś faktycznie jest uzależniony od np opiatów i na podstawie tego testu ustalają rozpiskę leków itp.
  • 161 / 5 / 0
Mam znajomego co jak chodzil na dtx'y to dodatkowo mowil, ze od trama uzalezniony, a to nie wychodzi no i przez pare dni dostawał po pare kapsów dziennie ;p
  • 12713 / 2460 / 0
30 marca 2018m4c pisze:
potrzebują potwierdzenie że ktoś faktycznie jest uzależniony od np opiatów i na podstawie tego testu ustalają rozpiskę leków itp.
Jakiś absurd. Kto idzie na detoks od opio nie biorąc opio... Jeszcze gdyby ten test pokazywał tzw. tolerancję, to faktycznie mógłby służyć pomocą przy ustalaniu obstawy lekowej. Nie bez powodu jednak wprowadzili ten przepis - może faktycznie ktoś przyszedł przezimować 2 tygodnie i przy okazji poćpać Bubdondolu z rolkami... ?
  • 5 / / 0
Test, na którego bazie przeprowadza się dtx?? Nie wierzę, że ktoś wymyślił tak głupi system.
  • 5 / / 0
Test, na którego bazie przeprowadza się dtx?? Nie wierzę, że ktoś wymyślił tak głupi system.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.