Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / 3 / 0
Jak to będzie z tolerancją jak się jest na metadonie? Mogę zrobić sobie zejście z metadonu na 30, 10, potem dwa dni nic, ale piątego już koniecznie muszę wypić syrop albo przygrzać. Załóżmy, że po tych czterech dniach będę chciał pobawić się z mst. Zaczynać od 100 i iść w górę czy tolerka tak poszybowała w górę, że 200 to absolutne minimum na strzała? Na co dzień jestem na dawce 60mg mietka z której schodzę, gdzie ostatnie pół roku schodziłem z dawki 90mg.
Ktoś kto też jest/był na programie mógłby się wypowiedzieć jak to u niego wyglądało?
Ewentualnie na jakiej dawce już można próbować się czymś innym przebijać przez metadon?
  • 29 / 2 / 0
Taka sprawa nigdy wcześniej nie brałem morfiny a z opioidów tylko tramadol. Mam duże doświadczenie z wieloma używkami . Ostatnio wpadły mi w ręce tabletki mst 200 mg. Myślicie że to za dużo na pierwszy raz. Czy jest to zły pomysł
Uwaga! Użytkownik Kebus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 675 / 129 / 0
Cała tabsa na raz to na pewno nie za dobry pomysł, myślę że pół czyli 100mg oral w twoim przypadku powinno być ok. Zawsze możesz dorzucić
:tabletki:
  • 29 / 2 / 0
Bym wolał doustnie bo oral to już dla mnie trochę przesada boję się trochę takiej ilości bo na narkopedi podają dużo niższe ilości
Uwaga! Użytkownik Kebus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 675 / 129 / 0
@Kebus chyba źle zrozumiałeś bo chodzilo mi właśnie dokładnie o 100mg podane doustnie
:tabletki:
  • 148 / 28 / 0
13 stycznia 2024Kebus pisze:
Ostatnio wpadły mi w ręce tabletki mst 200 mg. Myślicie że to za dużo na pierwszy raz. Czy jest to zły pomysł
To zależy masz tolerancję na opioidy. Ja będąc w stanie brać po 1g Tramalu dziennie bez trudu huknąłem 100mg dożylnie z ampułki o takiej mocy (miałem jedną ampułkę 100mg od francuskiego kolegi). Bałem się na pierwszy raz to huknąłem to na parę razy, ale w krótkim okresie czasu.

Jak zjesz 100mg to zadziała jak ok. 33mg dożylnie. Nie jest to duża dawka, jesli nie jestes bardzo drobną osobą. Możesz zawsze zacząć od ćwierci tabletki. Lepiej jednego dnia zarzucić delikatnie, niż wymiotować wg mnie.

morfina doustnie jest podobno mało ciekawa, przynajmniej takie mam zdanie po herbatce z makówek. Tabletek nie łykałem
goat is goat
  • 47 / 3 / 0
13 stycznia 2024Kebus pisze:
Taka sprawa nigdy wcześniej nie brałem morfiny a z opioidów tylko tramadol. Mam duże doświadczenie z wieloma używkami . Ostatnio wpadły mi w ręce tabletki mst 200 mg. Myślicie że to za dużo na pierwszy raz. Czy jest to zły pomysł
Chłopie 50mg i.v na początek max. Zrób roztwór 200mg na 10ml walnij 2,5ml i poczekaj 10 min jak bedzie mało dowal 1,5ml. Większa dawka może cię przerazić.
  • 917 / 235 / 0
@loled Jestem w identycznej sytuacji, przy 20mg metadonu można próbować się przebijać, jak chciałem poczuć heleny to schodziłem do 20mg miecia, grzałem trochę helu najlepiej z klonem, na następny dzień już mietka nie piłem tylko waliłem samą hele, i już mogłem się przerzucic na browna czy majke. Tylko najgorsze jest to że po herze brakowało mi metadonu, metadon ma swoiste działanie może dlatego tyle osób woli być na smyczy niż latać za towarem .
  • 3 / / 0
Witam wszystkich czy podanie im różni się czasem działania od podania iv jeżeli tak o ile mniej więcej godzin drugie pytanie czy jak podam w twardy mięsień po wielu iniekcjach bupry z plastrów, majki z tab morfina wchłonie się w 100% ? Czasami mialem wrażenie że 100mg dziala słabiej czasami lepiej.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2024 przez NightJoint, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2814 / 366 / 0
@NightJoint po pierwsze Majkę robioną z tabsy nie podaje się domięśniowo ( im ) domięśniowo tylko i wyłącznie majka z ampółki ! . Jeśli chodzi o różnicę w podaniu dożylnie ( i.v ) a domięśniowo ( i.m ) to tak : dożylnie ( i.v ) szybki wjazd wyrzut histaminy ( zależy od dawki ) okres działania tez zależy od dawki i tolerancji na Majkę więc kwestia indywidualna Jeśli chodzi o podanie domięśniowe ( i.m ) to tak : wjazd jest po kilku minutach ale różni się od podania dożylnego zupełnie inne doznania uczucie ciepła nie ma histaminy okres działania również zależy od dawki i tolerancji
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.