Ja muszę się nad wyraz pochwalić dłuższą trzeźwością, nie tykam opio, benzo, a nawet nosów! Tyle, że obecnie siedzę na odwyku, ale przed odwykiem już byłam w stanie wytrzymać jako tako na trzeźwo, co jest na plus zdecydowanie xD
Teraz tylko wstawanie o 6 i napierdalanie na siłowni- nie myślałam, że coś jest w stanie tak człowieka wykończyć
Ale nie doczytałam, że to nie jest oddział typowo zamknięty, tzn. po 8 dniach pobytu są już przepustki w weekendy (godzina wolna) gdzie mogę sobie iść na zakupy np. albo zostaje w ośrodku w pokoju, po powrocie oczywiście są testy i sprawdzają co wnosisz.
A co do telefonów to są odbierane, wieczorem dopiero po wszystkich zajęciach mamy chwilę żeby zajrzeć w telefon, wyznaczony czas :D
Nie spotkałam się jeszcze z takim czymś.
pozdrawiam wszystkich, przodownik
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Również pozdrawiam cieplutko i miłej fazy życzę
Niespodziewajka! Wysiane fioletowe zeszłoroczniaki w pierwszym tygodniu marca (kiedy tak pizgało!)… poradziły sobie. Bez nawożenia, przerywania - możliwe, a nawet oczywiste że z takowymi operacjami pewnie wyszły by lepsze - rosna duze i kolorowe. Może wystarczy na jedna czy dwie fazy.
Ale zdziwko niezłe, bo myslalam ze nic nie zastanę. I nawet nie nastawiałam siem na sezon a tu benc. Tego typu. To jeszcze miesiąc i bajlando
Następnym razem dam fotki.
z bztem - 5-7 banieczek i jest jumbolaya
dobrze wiedziec ze jeszcze ludzie mleczko pyku-pyku
załączam zdjątka:
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.