Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Zamówiłem nasi 189 dopiero teraz dowiedziałem się o wpisaniu na listę nsp co zrobić w przypadku zatrzymania paczki?
  • 1423 / 89 / 2
I tak to nie ma mocy prawnej, gratka dla kogoś w temacie.
action movie:gun:
  • 2 / / 0
Nie rozumiem, rozporządzenie wchodzi w życie 6 kwietnia paczka przyjdzie po tym dniu bo teraz są święta. Nsi jest wpisane na listę nowych substancji psychoaktywnych więc będzie traktowane jak RC, paczka jest na moje dane więc przy zatrzymaniu będę miał przypał.Chyba ,że ja jakoś to źle rozumiem
  • 86 / 13 / 0
W tym rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 11 marca 2021 r. widzę, że dodali kilka arylek do listy NSP (grozi za to grzywna), a reszta z tej grupy dyso jest legalna. Dobrze, to rozumiem?
  • 281 / 26 / 0
Z tego rozporządzenia wychodzi że dodali wszystkie potencjalne tryptaminy i lizergamidy do NSP tym swoim prawem analogowym, dysocjantów jeszcze nie ruszali w ten sposób, tylko 2-FDCK i DCK spadło z rowerka.
  • 2 / / 0
A to już weszło w życie, czy jeszcze nie?
Scalono/Imane Anys
Dobra doczytałem, weszło w życie 6 kwietnia. Moglibyście dać o tym newsa na głównej stronie, bo to dość ważna informacja.
  • 1423 / 89 / 2
Ty skąd oni wiedzą o jakiś nowościach z pupy i niszowych maczankach co 2 miesiące była na stronie.Czyżby jakiś ćpun kret?Poza tym gratuluję karania mikro ćpunów od dopów za śladowe ilości.
action movie:gun:
  • 3455 / 555 / 2
Ja ostatnio normalnie grama zamówiłem u kumpla że Szczecina zwykła poczta polską odebrałem na poczcie zero przypadku nikt nie sprawdza przesyłek oni mają miliony klientów dziennie na pocztach paczkomatach itp żeby akurat Cb zatrzymali musieliby się nieźle namęczyć xD nikt przesyłek nie sprawdza
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Witam
Czy teraz aktualnie sa jakies substancje legalne w PL?
  • 1309 / 333 / 12
Alkohol etylowy i preparaty z nikotyną, można kupić legalnie w niektórych sklepach spożywczych. Pod warunkiem, że masz ukończone 18 lat.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Newsy
THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.