Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1425 / 80 / 0
co wg Ciebie jest lepsze ogólnie baklo czy prega?
  • 28 / / 0
Jako, że nie mogę spać dorzucę 3 grosze coby 30 postów mieć i pisać swobodnie. Pregabalina pomaga mi na różne rzeczy - lęki, których mam coraz mniej, a także na mimowolne skurcze mięśni, których mam coraz więcej. Zdiagnozuję to najszybciej jak mogę. Brałem też rekreacyjnie w dawce ok. 400mg. Były lekkie wizuale - niebieskie takie. Stan podobny jak do upojenia alkoholem,jednak milszy jak dla mnie. Można porównać do kody czy do GHB. Brałem 2 razy rekreacyjnie i na drugi dzień byłem przyjebany trochę xD Co do dexa mam mieszane uczucia, czuję się jak oblepiony często po nim.
Doświadczenia nie ściągniesz na wi-fi ziomek :-D
  • 4 / / 0
Pregabalina jest dobrym relaksantem, lekarze chętnie wypisują. Tylko nie pozna brać w ciągu.
Uwaga! Użytkownik neva nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 361 / 15 / 0
Domyślam się, że to tylko początkowy efekt, którym długo się nie nacieszę, ale wzięcie 75 mg wywołało u mnie euforię niewiele mniejszą jak na emce. Potem mnie mocno uśpiło, spałem kamiennym snem z mocno realnymi marzeniami sennymi. Mam ją do celów leczniczych (rozjebany nastrój m.in. po odstawce giebla miesiąc temu, niewielka ulga po baklo), nie rekreacyjnych, niemniej jednak ten efekt uboczny to było bardzo pozytywne zaskoczenie. Po tygodniu mam zwiększyć do 150 mg, docelowo mam brać 225 mg dziennie. Po kilku tygodniach się okaże, ile ta substancja warta.
  • 522 / 64 / 0
Nie zwiększaj, jeśli ci wystarcza 75mg. Ciąg nie ma sensu, stosuj doraźnie i w ogóle branie tego leku na padaczkę na poprawę nastroju jest błędem.
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1070 / 137 / 0
@up tak, ten euforyczny efekt występuje przy kilku pierwszych zażyciach, później go nie ma. Choć pewnie na większych dawkach znów występuje, ja brałem jedynie 75/150mg.
  • 361 / 15 / 0
To prawda, już przy trzecim zażyciu właściwie nie było tego efektu. Jednak spojrzałem jeszcze raz, jak mi to lekarz rozpisał i co tydzień mam zwiększać, docelowo mam dojść po miesiącu do 300 mg dziennie i na tym pozostać. Zamierzam stosować według zaleceń.
  • 585 / 62 / 0
Nieprzeczytany post autor: sidik »
https://en.wikipedia.org/wiki/Pregabali ... cokinetics

wedlug tego znaczenie ma czy bierzesz na pusty zoladek.
  • 33 / 2 / 0
Kidys ta pregabaline bralem w dawce 600mg dziennie ale tolerancja byla tak duza ze na mnie juz nic nie dzialalo.
  • 444 / 30 / 0
Ja raz biorę na pusty raz na pełny :)
Grunt, że, wg mojej subiektywnej oceny, utrzymuje się dość długo, ok. 15 h.
A co najważniejsze : działa :) i traktuję ją jak antybiotyk ( zero jakichkolwiek działań zbliżonych do benzo), co też świadczy, że nie znajduje się ona na wykazie środkow psychotropowych.
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.