Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 623 / 22 / 0
Możesz mieć bóle głowy,ale raczej można
Spróbuj to się przekonasz z noopeptem jest różnie a jak chcesz miksować z tym fajnym miksem to szansa,że ktoś trafi w 10 jest jak 1 do 1000
IF YOU KILL YOUSELF
Spoiler:
:diabolic:
:yay:
  • 36 / / 0
Czy komukolwiek udało się dotrzeć do rzetelnych badań stwierdzających jak duża jest toksyczność (szczególnie neurotoksyczność) łączenia imao B wraz z PEA. Skutki uboczne zażywania Selegiliny są znane - notabene przy zachowaniu pewnych środków ostrożności, nie są stosunkowo nizbyt wielkie... (powstające metabolity typu amfetamina i metamfetamina są albo nieaktywne biologicznie, ale są to śladowe ilości. Niektóre źródł

Pytanie brzmi: jak duża jest szkodliwość łączenie fenyloetyloaminy z inhibitorami monoaminooksydazy... NIestety nigdzie nie mogłem dotrzeć do takich badać. Idąc chłopskim torem rozumowania, mimo wszystko enzym MAO jest nam do czegoś potrzebny... Za wikipedia - jego zaburzenie może prowadzić nawet do choroby afektywnej.

Podsumowując: wie ktoś jaka jest rzeczywista szkodliwość łączenia selegiliny z PEA?
  • 146 / 8 / 0
Ktoś parę stron wcześniej napisał ze to właśnie MAO B odpowiada za stres oksydacyjny który niszczy receptory. Pewnie wątroba dostaje po dupie mocniej. Jeżeli ktoś ma zaburzone MAO B to choroba afektywna jest dość logiczna jeżeli raz poziom neuroprzekaźników jest większy raz mniejszy, pewnie chodzi o osobniki z wrodzonymi lub wynikającymi z jakiś biologicznych uszkodzeń zaburzeniami MAO a nie sztucznie zblokowanym. Sam biorę segan już od paru miesięcy robiłem w międzyczasie przerwę 2 i 1 tygodniową i nie czułem się jakoś szczególnie gorzej niż przed jego zażywaniem, co dalej czas pokaże.
  • 7 / / 0
Probowal ktos selegilina+pea+ Adrafinil? warto nie warto? Dobry mix ktos cos?
  • 14 / 1 / 0
Coś na zbicie tętna po miksie?
Nie licząc magnezu, potasu, imbiru, tranu, kurkuminy, żeńszenia, czosnku. Oczywiście benzo odpada. Cetyryzyna trochę pomaga, ale zbija działanie pea.
Może teanina?
  • 18 / / 0
siemka, własnie zamowilem z ebaya 1kg PEA od blackburndistributions (mieszkam w UK) ..niestety chwilowo nie mam dostepu do selegininny (pracuje nad tym :) mam za to dostepną Hordenine (also known as N,N-Dimethyltyramine, Peyocactin or Anhaline) wiem, ze to nie to samo ale z racji braku laku chcialem sprobowac od tego.. moje pytanie to czy ktos obeznany dobrze z mixami moglby przejrzec moja liste "supli" ktora kilka razy w tygodniu stosuje do pracy (fizyczno-umyslowej) i sprawdzic czy nie bedzie to bardzo kolidowalo z iMAO ? :old: ?

TRANSPARENT LAB - "BULK PRE-WORKOUT" :

Beta-Alanine 4,000 mg
BCAA 2:1:1 (Instantized)(Fermented) 4,000 mg
BetaPure™ Betaine Anhydrous 2,500 mg
Taurine 1,300 mg
N-Acetyl L-Tyrosine 600 mg
Choline Bitartrate 500 mg
L-Theanine 360 mg
Caffeine Anhydrous 180 mg
Mucuna Pruriens (98% L-Dopa) 70 mg
L-Norvaline 60 mg
Synephrine 50 mg
Hordenine 25 mg
BioPerine 5 mg

OPTIMUM FOCUS STACK :

NADH 5mg
Huperzine A 200mcg
Acetyl L Carnitine 120mg
DMAE 80mg
Acetyl L Tyrosine 120mg
L-Theanine 120mg
Vitamin B1 (Thiamine Hcl) 40mg
Vitamin B6 (Pyridoxal Hcl) 50mg
Vitamin B12 (Methylcobalamin) 500mcg
Folic Acid 400mcg

OPTI MEN :

· Vitamin A 2800 μg
· Vitamin D 7 μg
· Vitamin E 48 mg
· Vitamin K 75 μg
· Vitamin C 240 mg
· Thiamin 3.3 mg
· Riboflavin 3 mg
· Niacin 40 mg
· VitaminB6 6 mg
· Folic Acid 500 μg
· Vitamin B 125 μg
· Biotin 100 μg
· Pantothenic Acid 9 mg
· Calcium 200 mg
· Magnesium 100 mg
· Zinc 15 mg
· Copper 2 mg
· Manganese 2 mg
· Selenium 110 μg
· Chromium 120 μg
· Molybdenum 75 μg
· Amino Blend :
· - L-Arginine, L-Glutamine, L-Leucine, L-Isoleucine, L-Cysteine, L-Lysine, L-Valine, L-Threonine

· Phyto-Blend :
· - Cantelope Extract, Watermelon Juice Powder, Plum Juice Powder,
· Rhubarb Chinese Root, Citrus Bioflavonoids (fruit) Powder,
· Watercress Herb , Deodorized Garlic, Rutin, Kelp, Green Tea
· Extract, Ginger Root, Passion Flower Extract, Grape Seed Extract
· (80% polyphenols), Olive Leaf , Blueberry Extract, Bilberry Extract
· (25% anthocyanin), Cranberry Extract, Wild Yam Root, Carrot
· Powder, Papaya Extract, Orange Extract, Pineapple Juice
· Concentrate Powder, Spinach, Black Currant Fruit Extract,
· Cauliflower, Kale, Brussels Sprout Powder, Broccoli Extract, Apple
· Extract, Kiwi Extract, Peach Powder
· Enzy-Blend **
· - Papain Fruit, Bromelain, Alpha Amylase, Lipase
· Alpha Lipoic Acid **
· PABA (para-aminobenzoic acid) **
· Choline **
· Inositol **
· Lycopene **
· Lutein **

do tego dorzucam jeszcze :

Joint Soother:
Glucosamine HCl 1,500 mg (1.5 g) ***
Mobili-Flex™ Proprietary Blend: Methylsulfonylmethane (MSM),Chondroitin Sulfate,Collagen (Hydrolyzed Gelatin), Citrus Bioflavonoid Complex(Citrus spp.) (fruit and peel), Boswellia serrata (resin) 1,193 mg (1.1g)

+

Chlorek magnezu sześciowodny dodawnay do soku - ok. 0.5g dziennie
Ginko B. - 6000mg (from 120mg of a 50 :1 extract)
Vit. K2 mk7 - 75 mg
Vit. C z bioflownoidami - 2-3 g dziennie

Milk Thisttle Extract (ostrosept plamisty) 250 mg (a 4 : 1 extract)
Olej rokitnikowy, omega 3-6-9, lecytyne

i zapomniałbym jeszcze o Noopept'cie od ruskich :D 2 x 10mg + 5-htp 100/200mg per day..
  • 226 / 35 / 0
N-Acetyl L-Tyrosine 600 mg (+120mg z innego produktu)

To po czesci kloci sie ze soba, chyba, ze akurat masz taki cel. BCAA blokuja transport m.in. tryptofanu (prekursora serotoniny) i tyrozyny (prekursora dopaminy) przez BBB. Dodatkowa suplementacja zmniejsza tutaj wplyw tego (tzn. suplementujac dany prekursor zmniejsza sie negatywny wplyw na poziomy finalnego neuroprzekaznika w mozgu). Pamietam, ze najlepsze ratio w stosunku do tyrozyny wynosilo okolo 8 lub 9 (tyrozyny):10 (BCAA), by nie wplywalo negatywnie na poziomy tego neuroprzekaznika. Nie interesowalem sie tryptofanem, ale nizej bedzie link z tabelkami i danymi, to mozesz sam doszukac, o ile interesuje Cie takie info.

Taurine 1,300 mg
5-htp 100/200mg per day..

To rowniez sie ze soba kloci. Tauryna obniza poziomy serotoniny, a 5-HTP to prekursor, o BCAA juz pisalem.

O ile bedziesz stosowal selegiline do 10mg, to kloci sie ona z BCAA (selegilina ma podnosic poziom m.in. dopaminy, a o BCAA juz pisalem), powyzej tej dawki staje sie nieselektywna, wtedy podnosi tez m.in. poziomy serotoniny i kloci sie z tymi troszke wyzej + do tego nalezy zaczac uwazac na diete.
Jezeli chcesz brac z tego hordenine by poczuc dzialanie, to dawki pozostalych specyfikow beda ogromne, stad nie jest to najlepszy pomysl. Poczekaj lepiej na zdobycie selegiliny normalnie.
Tyle udalo mi sie wylapac, moze ktos cos jeszcze.

http://epublications.marquette.edu/cgi/ ... medsci_fac
  • 421 / 21 / 0
Cudowna sprawa z tym PEA + Selegillina, niestety jako osoba nierozważna używam tego miksu w celach rekreacyjnych, ale po prostu względem wejścia tej substancji nie można przejść obojętnie, coś pięknego. Obecnie jestem pod wpływem tej substancji i jedynie to bez przerwy bym pufał, mruczal i wzdychał, kurwa, niesamowita sprawa. Przyjęte zostało ok 400mg PEA + 5mg selegilliny podjęzykowo ( kumulowałem dawkę selegilliny przez 3 dni podając ją właśnie podjęzykowo ). Pierwsze dawki nie działaly jakoś zbytnio, była pusta stymulacja, dosyć fajne orzeźwienie umysłowe z super przejrzystością myślenia, niestety zauważylem że akurat u mnie mocno ten miks wchodzi mi na pamięć. Pierwszy raz jak użyłem tego miksu to pierwsze co, to wziąłem zeszyt i postanowiłem się uczyć z angielskiego, wszystko fajnie, słówka jakoś z łatwością mi wchodziły, po prostu super, niestety po zejściu subsntacji nie mogłem sobie przypomnieć najbardziej wałkowanych słówek.

A co do kwestii siłowni, trzeba bardzo kontrolować dawki, ja troszkę zagalopowałem się i przeżywałem troszkę wjazd na serce, jak schodziłem spod sztangi to miałem mroczki przed oczami, robiło się ciemno i słabo ( ale nadmienię że choruje na nadciśnienie, co może mieć duże znaczenie ).

Mimo wszystko, apeluje do rozsądnego dawkowania PEA, ponieważ miks jest super, czuje się radość z rozmowy, jest się miłym podczas rozmowy, nie to co w przypadku róznych stimów, że jest się po prostu oschłym i agresywnym. Łatwo rozplanować sobie cały dzień, stanowczość siebię również jest tutaj charakterystyczna. Nie wiem co jeszcze mógłbym od siebie dodać. Pewnie po zejściu substancji troszkę zedytuję ten post, bo znajac życie napisałem go bardzo chaotycznie.

Pozdróweczki
  • 401 / 21 / 0
Proszę z góry modów o nie kasowanie tego posta.

Osoby tu udzielające się i stosujące selegiline byłyby tak miłe i podały (najchętniej na priv) skąd mają/można wziąć ów "cudowny lek"?
Będę niezmiernie wdzięczny za jakiekolwiek odpowiedzi.

A ja daję Ci warna, bo regulamin mówi jasno. Nie można handlować na forum i wszelkie tego typu oferty/propozycje ofert będą przez nas tępione. I ostrzegam wszystkich przed tego typu postami. - Fene.
  • 7 / / 0
Witam mix dobry tylko pytanie się nasuwa jak przedłużyć działanie tego przyjemnego mrowienia bo działa dobrze ale na wejściu i bardzo krótko jakieś 30-40 min?
5 mg selgi jakies 450mg.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?