Ostatni rok to 450mg, często wzmacniane dexem, trzy- cztery razy w tygodniu.
Dlatego postanowiłam z tym zawalczyć. Ale to temat w sumie o małomówności :D koda coś tam pomaga, ale w moim przypadku częściej była brana w samotności- więc jedynie rozmowa na fb się zalicza. Ostatnio skorzystałam z niej w tamtym tygodniu i jak dorwałam tą alprę, z którą też kończę póki co przygodę, to stwierdziłam, że są "lepsze" rzeczy na małomówność :D i zmianę stylu życia. Początkowo- to wiem na pewno, że na dłuższą metę bym tak nie pociągnęła bez konsekwencji.
A jak ktoś chce to leczyć to nie jakimiś substancjami tylko wizytą u specjalisty, zna się na tym najlepiej i doradzi co i jak.
A czasem nie chce mi się mówić nic, kompletnie. Wolę zatopić się w myślach dystansując od towarzystwa. Albo tylko słuchać i katalogować zasłyszane informacje. Wkurwia mnie wtedy, że zaraz ktoś pyta: "dlaczego się nie odzywasz?" BO MOŻE NIE MAM KURWA OCHOTY, OK?
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Małomówność to cnota, trzeba umieć słuchać, a słowa ważyć.
Łapie się czasem na tym, że mówię a nie myślę co mówię (dziwne, nie? to kto myśli).
A jak coś palniesz, to już nie wyedytujesz :-) Chyba, że masz pilota jak w tej komedii z Sandlerem.
"CZEMU NIC NIE MÓWISZ?". Weź się odnajdź gdziekolwiek. Im dłużej się nie odzywam tym trudniej mi się "wtrącić" do rozmowy. Jakby nie można by gdzieś iść i posiedzieć i pomilczeć , albo pogawędzić tylko odrobinę. A nie kłapać dziobem bez przerwy.
serio pomaga
Na te przypadlosc w moim przypadku idealnie dzialają opiaty, benzo tez ale slabiej. Mam na mysli dawkowanie opio tak na 3-4 w 10cio stopniowej skali upierdolenia czyli takie gdzie czuje w glowie wyraznie dzialanie, niby subtelne ale nie widać tego po mnie absolutnie.
Wtedy znikaja moje leki,fobie i mam odwage rozmawiać nawet z nieznajomymi czy niedawno poznanymi osobami, a i gadka czesto sie klei.
Coś z czym nikt nie godzi się..."
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.