Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
nie... ja nie dawałem drożdży, jak dikich drożdży?
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 762 / 6 / 0
uzyskanych np. poprzez dodanie niedużej porzeczek do butli.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 749 / 5 / 0
nie... ja nie dawałem drożdży, jak dikich drożdży?
Dziukusów się nie dodaje. Chyba, że rodzyny.
Każde winko Prezesie jest na drożdżach.
Jak tam Twój nalot?
I'm broken.
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
korkorio pisze:
Jak tam Twój nalot?
nie wiem, bulga jeszcze przeciesz, ale śmierdzi fermętacją %-D
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Reaktywacja wontku!
Jak tam Prezesiunio? Nalocik zaistniał? Czy już wypity?

A ja właśnie kosztuje żytnie z nalotem suszonych owoców. ^_^
I'm broken.
  • 749 / 5 / 0
Honusi! Żyjesz?
Co wiesz na temat winka z dzikiej róży?
Mianowicie, chodzi mi o taki patent, że niby można z tych samych owoców dwa wina zrobić.
Jak coś wiesz na ten temat to zapodaj.
Koleżka mój w ten sposób robił. Wyszły dwa różne wina! Tzn, oba słodkie byłe, ale różny kolor miały oraz smak, aromat. Jedno różowe, drugie takie leciutko brązowawe (beżowe?).
Planuję w tym roku zrobić coś z tej dzikiej róży. Myślę w połowie listopada, już przemrożone owce zbierać. Tak samo jak winogrono czarne. Dobrze myślę?
I'm broken.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Cancer »
Wino z dzikiej róży to mistrzostwo świata polecam gorąco.

„Mianowicie, chodzi mi o taki patent, że niby można z tych samych owoców dwa wina zrobić.”

Można, dlaczego by nie z tym że 2 nastaw nie będzie już tak nasycony smakiem,kolorem no i witaminą c. Ja kiedyś tak robiłem z tym że finalnie trzeba było zastosować kupaż,mój z czarnego bzu średnio wyszedł.

„Tzn, oba słodkie byłe, ale różny kolor miały oraz smak, aromat. Jedno różowe, drugie takie leciutko brązowawe (beżowe?).”

Dojrzałe wino z DR powinno mieć kolor „słomkowy” smak to już wyłącznie kwestia upodobań (umiejętności) winiarza.

„Planuję w tym roku zrobić coś z tej dzikiej róży. Myślę w połowie listopada, już przemrożone owce zbierać. Tak samo jak winogrono czarne. Dobrze myślę?”

Winko z DR warto robić już teras, przemrozić zawsze możesz w lodówce. Potem ciężko się zbiera na mrozie, no chyba że wstawiasz 5l bo ja najczęściej zbieram na 20l a to trochę trwa. Tym bardziej że nie wpłynie to już na smak finalnego produktu.
  • 749 / 5 / 0
Mógłbyś w takim razie Panie Kolego zdradzić w jaki sposób przygotowujesz moszcz na takie winko?
A może jakieś przykładowy przepis?
Przeczytałem, że dobre jest z całych owoców. Co Ty na to?
I'm broken.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Cancer »
Tak z całych owoców jest ok. Przymrozic , obciąć szypułkę (bo dodaje goryczki ) i do baniaka . Wszystko , proporcje zapewne masz.
  • 749 / 5 / 0
Szypułkę oczywiście, ale co robisz z tą drugą końcówką? Ta sucha nasada kwiatu, że tak się wyrażę.
Wiadomo, listki to nie problem wykruszyć, ale ta resztka? Obcinając powstaje dziurka w owocu.
I'm broken.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?