Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 81 / / 0
Zgadzam się z Gargamelem.

Żeby odstawić trzeba przede wszystkim być świadomym problemu, nabrać jakiejś takiej świadomości ponad własnym uzależnieniem imo - czyli patrzeć na swoje uczucia z perspektywy tego, że są one sztucznym wytworem uzależnienia. Oczywiście, jak wyrzucę wszystkie leki i wyjadę do jakiejś pustelni to nie będę brał przez ten czas. Ale jeżeli tylko ma się dostęp, to po powrocie zacznie się od nowa.

Nie wiem, nie jestem jakimś specem od uzależnień, ale kiedyś potłukłem butelkę tramalu 96ml z połową zawartości w środku, wyjebałem szablony recept z kompa itd. I co? Już na drugi dzień szukałem programów do przywracania zawartości usuniętej z komputera i już bluzgałem na siebie na chuj wyrzuciłem prawie 5g tramca.

Oczywiście, że jak nie przestaniesz ćpać to będziesz ćpać dalej. Ale samo ćpanie czy trzeźwość to może nawet mała różnica. To że jestem trzeźwy nie sprawia, ze mniej uzależniony. Potrzebne są zmiany w sposobie myślenia.
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
moze ktos napisal ale generalnie jak ktos chce rzucic a nie mial nigdy PRAWDZIWEGO uzaleznienia fizycznego niech redukuje dawki stopniowo najlepiej wg schematow na stronce http://benzo.org.uk najlepiej z uzyciem slabszych zamiennikow np. bierzesz nalogowo klony,alprazolam,lorafen odstawiasz za pomoca odpowiedniej dawki relanium/diazepam/valium .Odstawianie z nagła benzo jest w 100% bezsensu chyba ze ktos jest masochista ;) odstawiajac stopniowo jestem pewny ze wiekszosc odwykow to prawie ''dziecinada'' jak zrobisz inaczej w myslach bedziesz sie zastanawial ''co to kurwa jest? kiedy to sie skonczy?'' powodzenia :)

Musze mimo wszystko dopisac ze ludzie sie nawzajem straszą odstawką nie jest az tak zle,ale mechanizm i fizyczne objawy sa dobijające nastawienie to podstawa,swiadomosc o co chodzi w tym konkretnym uzaleznieniu
Ostatnio zmieniony 11 marca 2009 przez befree, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 2 / 0
s
Nieprzeczytany post autor: kerouac »
odstawialem benzo ok. 5-6 razy w mojej 12 letniej kareirze benzosowej i przyznam ze za kazdym razem byl to koszmar, odstawienie hery to jest pikuś przy tym. 2 tygodnie konkretnej krechy psycho-fiz. nie polecam, nalezy robic to pod kontrola lekarza (jakiegos dobrego specjalisty) ktory umiejetnie bedzie ci redukowal dawki i wstawial wzamian zamienniki. dtx benzosowy to naprawde katorga
  • 320 / 6 / 0
piszesz to z wlasnego doswiadczenia? wiadomo ze zbyt duze dawki benzo w uzaleznieniu to przy naglym odstawieniu moze skonczyc sie smiercia nie wiem czy jest tak z czymkolwek innym,wszystko dlatego ze nagly brak w organizmie endo/benzodiazepin wywoluje taka reakcje jak np trucizna zwana tujon podobnie jest z alkoholizmem dlatego trzeba uwazac to nie jest kwestia psychiki czy jakies piepszonej urojonej mocnej osobowosci...
to ze odwyk od benzo porownuje sie jako mocniejszy od hery to o dziwi nie jest dla mnie nowosc razem z toba 3 raz sie spotykam z taka opinia jesli ty miales do czynienia z H to jestes 2 osoba ktora ma wiekszy problem z odstawieniem mocnych benzo od H a na tej stronie ktora podalem dosc fachowej wg mnie tez jest wzmianka ze to gorsze od odwyku od H. trzeba przynac ze to dosc ciekawe :scared:
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 996 / 99 / 0
no ciekawe, ciekawe... :) miałem ułożony plan redukcji, wszystko poszło sie jebać, wczoraj 10mg alpry, przez rekolekcje wdupiłem z 24mg klona ( 4 tabsy na dzien ) ale wracam do dawki na ktorej skonczylem czyli 0.5mg. zostawie na maturke ustną klonika i na poniedziałek co by prawko zdać a w razie niezdania słownie pojechac egzaminatora. U nas te hujki za twarzowe zaliczają egzamin. I jak tu sie nie wkurwic? zajebie go jak za błachostke mnie obleje :#:
[H]R Crew
  • 320 / 6 / 0
pogadas i chuja go to ruszy lepiej wlep mu sliwe jesli juz.
  • 996 / 99 / 0
kose wezme co sie bede pierdolić. pisz tu facet zaliczone bo kurwa sie twoja krew poleje. niema co zle myslec, ale znajomy dzis zdawal i oblał go za wymuszenie. Ale kurwa nie wymusił. Rozumicie cos z tego? :nuts: :#:
[H]R Crew
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
narcotic_dream pisze:
no ciekawe, ciekawe... :) miałem ułożony plan redukcji, wszystko poszło sie jebać, wczoraj 10mg alpry, przez rekolekcje wdupiłem z 24mg klona ( 4 tabsy na dzien ) ale wracam do dawki na ktorej skonczylem czyli 0.5mg. zostawie na maturke ustną klonika i na poniedziałek co by prawko zdać a w razie niezdania słownie pojechac egzaminatora. U nas te hujki za twarzowe zaliczają egzamin. I jak tu sie nie wkurwic? zajebie go jak za błachostke mnie obleje :#:
Dobrze by chyba było żebyś dojścia nie miał wcale
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 996 / 99 / 0
delirka pisze:
narcotic_dream pisze:
Dobrze by chyba było żebyś dojścia nie miał wcale
nie mam :o) już nie
[H]R Crew
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
jeśli jest tutaj osoba która próbuje rzucić benzosy to chyba powinna rzucić okiem na ten temat o leku Campral
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=22931
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.