Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Moim zdaniem leżakowanie wywaru przez noc czy dwie nie ma negatywnego wpływu na moc tegoż.
Mam nadzieję ,ze wszystko pójdzie dobrze,a gdyby jednak nie-zreferuję dla dobra nauki.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Jestem w trakcie gotowania mimozy, dałem 6 gram na pierwszy raz (kora, zmielona). Pierwsze gotowanie zajęło mi 45 minut, po czym zlałem wywar (około litra) do płaskiego garnka, celem odparowania. Rzecz jasna, przefiltrowałem przez tkaninę. Fusy zalałem nową porcją wody z octem i gotuje się ładnie dalej.
Pierwszy wywar odparował i zostało mi go około jednej szklanki (na oko 300ml), ale też zaczął się wytrącać w garnku osad. Przypomina to czarny mul, czy cholera wie co. Teraz pytanie: jak już wszystko wygotuję i odparuję, po czym wyklaruje, to płyn mam zlać znad mułu, ewentualnie jeszcze odparować i wypić, a muł mogę wywalić w cholerę, tak?
Może to głupie pytanie, ale nie lubię niejasności i nie chcę niczego schrzanić.
A może to po prostu drobiny kory, które się przedostały przez tkaninę...sam już nie wiem.
Później: ok, ugotowane. To chyba jednak fusy, luz.
Jak potrzymam kilka dni w szczelnym zamknięciu to chyba nie skiśnie, czy cuś, nie?
Byle nie na słońcu, hehe. Lodówka prędzej.
Mam błękitne niebo nad głową i zieloną trawę pod stopami.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata