Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Aha tylko jeszcze przy przyjmowaniu MST doustnie to polecam tak:
- mieć w miarę pusty żołądek (ze 2-3h po jakimś lekkim posiłku, 4 po porządnym obiedzie)
- dobrze pogryźć, smak jest do przeżycia, choć dość ciężko się go pozbyć, bo jednak pozostałości potrafią zostać w zębach i się powoli rozpuszczać - na to polecam przepłukanie ust i cukierki Nimm2
- popić czymś gorącym, aby się lepiej wchłaniało - jakaś kawa czy herbata
...i po pół godzinie powinno być już coś lekko czuć, a działanie powinno być długie, nawet 6-8h.
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Nie dwóch tylko około czterech.
600mg*0.1*0.5 = 30mg
raz jest 8% raz 10%
raz 50% raz 60%
ale mniej wiecej tak
Dzięki za przeliczenia, ja jestem kompletnym nowicjuszem, nie wiedziałem że biodostępność czystej morfiny przyjmowanej doustnie jest tak niska ....
Teraz już wiem :)
E. Hemingway
15 marca 2021lol pisze: Jesli nie miales nigdy skrętow to skret pojawilby sie mniej wiecej po 10 dniach zazywania codziennie. W zaleznosci od osoby troche dluzej lub krocej. Ale na pewno nie po 2 razach i to w duzych odstepach czasu.
Nie grzałem nigdy w ciągach.
Pewnego razu wziąłem morfinę, która ledwo na mnie zadziałała (generalnie opio na mnie średnio działa). Podanie per rectum. Chyba że 100-200 mg, nie pamiętam, ale dosyć sporo było jak na prawie-nie-tolerancyjnego.
Nie używałem innych substancji tego dnia.
Nie strulem się jedzeniem prawie na pewno. Następnego dnia czułem się osłabiony, nie mogłem się skupić. Rzygalem jak kot.
Dosłownie co kilkanaście minut, jak już miałem pusty żołądek, to piłem wodę i rzygałem wodą. Poza tym symptomy trochę podobne do grypy, chyba było mi gorąco i zimno na zmianę, nie pamiętam szczegółów.
Hipoteza jest taka, że maja się wchłonęła po prostu po czasie, pewnie działała głowie w nocy. Wszystko wskazuje na to, że miałem wtedy skręta, nie miałem tak nigdy, żeby rzygać aż tyle i to dosłownie kilka razy na godzinę. Ustało następnego dnia, co raczej wyklucza chorobę.
Nie sugerujcie się tym dawkowaniem do PR. Jest zdecydowanie zawyżone, tak jak wspomniałem bardzo słabo na mnie działają opiaty w ogóle. koda np. nic a nic.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.