Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 56 / 10 / 0
@Cpundog2 Objawy odstawienia na pewno będą, na padaczkę też jest duża szansa. To czy będzie "aura" czy nie to losowość atak może wystąpić z aurą czyli że "czujemy" że coś się zaraz wydarzy, ale równie dobrze może wystąpić on bez niej, lepiej nie odstawiać nagle klonazepamu, ryzyko padaczki jest przy nim większe bo działa głównie przeciwpadaczkowo.
  • 13 / / 0
ale mi chodzi o to czy może wystąpić padaczka bez innych objawów odstawienia? tzn, ze np boli mnie tylko głowa ale pozatym to nic mi raczej nie jest a tu nagle padaczka, czy padaczka to jest zaawansowany poziom objawów odstawienia poprzedzany innymi . ??
  • 75 / 3 / 0
@Cpundog2 jeśli brałeś do miesiąca to nic ci nie będzie(jeśli nigdy nie miałeś padaczki), pare dni bedzie pogorszone samopoczucie ale nie rob CT tylko np wez 0,5mg przez 3 dni potem 0,25mg i po 3-4 dniach przestań brać i patrz na reakcje organizmu, uboki przy długodziałających pojawiają się po 72h ale przy twoim stażu wątpie żeby były silne. Obserwuj organizm miejąc cały czas przy sobie 0,25 jeśli serio będzie jakiś atak paniki albo mocne spazmy to bierz 0,25 i znowu czekaj za mocnym efektem z odbicia podkreślam mocnym i tak do skutku nim sie obejrzysz minie wszystko(lekkie lęki i gorsze samopoczucie pewnie bedzie przez pare dni ale to normalne zacisnij zęby i przetrwaj to). Ja odstawiałem 4 razy klona w ciągach półrocznych przy dawce 1,5mg dzień redukując o 25% tygodniowo załączajac przegabaline 300mg(Pregabalina do miesiąca potem CT) nigdy mi nic nie było tylko każdy organizm jest inny więc nie sugeruj się mną jedynie dziele się swoimi doświadczeniami każdy może inaczej reagować. Niby mówią że klon potężny ale w mojej subiektywnej opinii po dłuższym ciągu klon to jest pikuś przy piekielnej alprze odstawiałem raz i po tym co przeżyłem za chuja jej nigdy nie wezme. Przy twoim miesięcznym stażu nie bierz pregabaliny, jeśli serio bedziesz panikował po prostu(najlepiej) udaj się do lekarza.
  • 13 / / 0
ale nadal nie rozumiesz pytania. Chodzi mi o to czy padaczka może wystąpić kiedy nie ma się innych efektów odstawienia albo są ale bardzo lajtowe np ból głowy i nie wiele więcej. Np czuję się 80%-90% normalnie a tu nagle padaczka jak grom z nieba. Czy padaczka występuje tylko wtedy kiedy mamy też mase innych efektów odstawienia i nie czujemy się normalnie przynajmniej w 50% albo gorzej... ???
  • 193 / 16 / 0
Wydaje mi się że to ty nie rozumiesz odpowiedzi. Padaczka może wystąpić przy odstawieniu niezależnie czy masz inne objawy zespołu odstawienia. Ryzyko wystąpienia zminimalizujesz schodząc stopniowo, a nie odrazu z całości zażywanej dawki.
  • 13 / / 0
a jak duża jest szansa na padaczke? załóżmy, że brałem przez miesiąc 1mg clona dziennie, przestałem i w ogóle nie mam żadnych efektów odstawienia, no może ból głowy przez 1 dzień i lekkie podenerwowanie i tyle i co nagle padaczka? jakby nigdy nic mimo, że się czuję bardzo dobrze?
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2026 przez Cpundog2, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.