- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Z ziół najsilniejszy był bakuchi, potem lukrecja potem korkowiec. Te zioła raczej nie mają efektów ubocznych jak powyżej, teoretycznie raczej by je zmniejszały. Niskie dawki z całą pewnością nie dają efektów ubocznych, czuć przyjemne mrowienie, wrażenie chodzenia jak po chmurach, zmiana ostrości widzenia, lekkość ducha.
Ok znalazłem sprawcę tych bólów głowy, spowodowała je lukrecja, która zatrzymuje wodę i sód w organizmie. Właśnie leczę się etanol
Powód: Scalilem / overandout
Co do bólu głowy i nudności - u mnie z przedawkowania są nudności, bierze mnie na rzyganie, ale wtedy też jednocześnie ciśnienie i puls mam wywalony w kosmos... - ból głowy doświadczam po wysokich dawkach, strzelam, że to kwestia wysokiego ciśnienia.
Kupcie Wapń 1250mg - jedzcie jednego tabsa dziennie, zmienia profil działania miksu na bardziej... spokojny, nie jest się wtedy takim naładowanym i rozwścieczonym a spokojnym :)
Mój odwieczny problem to sen po PEA.
Jak wy śpicie po PEA, załóżmy po jakim czasie od wrzutki PEA możecie iść spać... i zasypiacie w miarę normalnie i śpicie ?
U mnie z początku to było 2h i mogłem iść normalnie spać. Dziś (podejrzewam, że to kwestia mojej psychiki) siedzieć po PEA potrafię 3-4h i nadal nie mam chęci spania... a kłaść się nie kładę z przekonania, że i tak nie zasnę i będę się wiercił i wkurwiał do samego rana... - co o tym myślicie?
Dodatkowa rzecz jaką zauważyłem - wrzutka jakiegoś benzo na działającym PEA skutkuje (u mnie) jakąś dziwną interakcją... już dwa razy miałem taką sytuację:
1. Tripowałem sobie z PEA do późniejszych godzin nocnych, wrzuciłem połówkę klonazepamu a po dosłownie 10 minutach stwierdzilem, ze mam jeszcze pare rzeczy do zrobienia, to dorzuce sobie ostatnią wrzutkę PEA i później pójdę spać - wytłumaczenie, klon działa bardzo długo, tak? więc, mimo jego działania "w tle" PEA mnie kopnie... a gdy zejdzie, wejdzie mi klon i pójdę spać - akurat. Spowodowało to swoistą "blokadę" byłem wywalony jak okręt i nie spałem do 8 rano, kiedy mnie dopiero "zmuliło" i usnąłem na 2h. Godzinowo mniej więcej - klon wrzuciłem 1:20, ostatnie PEA 1:30, oczekiwałem ok. 3 że pójdę sobie elegancko spać...
2. Podobna sytuacja z tym, że po 40 minutach od ostatniej wrzutki PEA wrzucam 3 relanim 5mg - czuję oczywiście przyjemny efekt rolek, cieplutko, jakieś ciarki na ciele... ale pobudzenie wzrasta - efekt? Niby 6 godzinny sen, takiej jakości że spałem jak zająć na czuwaniu i pamiętam każdą godzinę na zegarku, aczkolwiek rano po pobudce wstaję bez większego problemu, po 10 minutach czuję się ożywiony i energiczny - pobudzenie nie schodziło mi przez cały dzień, wiec poszedłem wieczorem spać na klonie bo nie wiedziałem co się dzieje...
Wina mojej psychiki i przekonania "i tak nie zaśniesz" ? - dzisiaj w nocy wrzuciłem 1:00 ostatnie PEA. O godzine 3 ciej wrzuciłem pół klona (byłem dodatkowo na 125mg baklofenu). Czekałem cierpliwie do 4 tej - nie poczułem ani klona, ani baklo, ani ziewnięcia... mimo wszystko postanowilem, że się położę (głowa mówiła siedź i tak nie zaśniesz) - położyłem się i usnąlem nie wiedziałem nawet kiedy, spałem 9h.
Co bracia o tym myślicie, główny problem pojawiający się u mnie z bezsennością to kwestia wbicia sobie do tego głupiego łba, że i tak nie zasnę, czy faktycznie pobudzenie na PEA może mnie tak długo trzymać ???
jak nie masz selki to sam az chyba niedlugo kupie te ziola i przetestuje w imie nauki :D
btw czemu wszyscy tak szukacie jakiegos zamiennika? przeciez sele mozna na luzie zamowic przez internet z zagranicznych aptek, zero jebania z lekarzami itd
mysle ze jak ktos chce tego uzywac dla produktywnosci to nie ma sie co zastanawiac nawet, a i nawet dla rekreacyjnego cpuna mysle ze warto miec selegiline w swoim cv, bo to bardzo ciekawa substancja i ma wplyw an duzo rzeczy, nawet zwykla kofeina przy dzialajacej sele to totalnie inne doswiadczenie
stawialbym, ze najwieksza szansa jest, ze benzo jakos reaguje z sele. ale w zyciu nie bralem benzo wiec ciezko mi sie odniesc. sprobuj nie wrzucic zadnego benzo i zobacz czy zasniesz
Gdy walę wieczory z PEA to potrzebuję 6-8h by móc spać po ostatniej wrzutce.
A w ciągu dnia ? Walę PEA o 10.... a o 12 stej idę bez problemu na 2-godzinną drzemkę... także, kwestia mojej chorej "bani" i przekonania - nie idź spać i tak nie zaśniesz brałeś PEA.
:))
- 50mg ciężko powiedzieć
- 100mg czuć
- 120mg optymalnie do nauki
- 200mg wywala z butów euforia, motylki w brzuchu itd. serce już zaczyna mocnej bić za dużo dla mnie
Dieta typowo kulturystyczna. Bije też 600mg ew. Dawki pea duże, ale ważę 110kg więc może ma to znaczenie, albo sele jeszcze sie rozkręci.
Czyli istnieje coś takiego jak tolerka w przypadku PEA - ja oscyluje zwykle miedzy 500-700. 350/450 nootropowo.
Czasem, jak nie "kopie, to potrafię walnąć po 650mg i po pół h poprawić - zero efektu :(
Chyba zjadłem cały potencjał PEA.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".