Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1455 / 598 / 0
@loloo zle to wyglada z lewej , jakbys nie oczyscil z substratu i byl uwalony w zasuszonej "ziemii" . Kluczowe pytanie jaki zapach ? Nie wyglada jakbys mial wiecej niz 5g tam wiec odpusc sobie dla wlasnego dobra jedz to po prawej .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2 / / 0
@CieplaPoduszka , dzięki.
Tych po prawej też nie oczyszczałem jakoś wcale, Co jak się nie oczyści?
Te po lewej za późno może zebrałem, już miały kapelusze powyginane w górę, jak na foto.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1455 / 598 / 0
loloo po prostu bedziesz jadl z ziemia wtedy xD
Otwarcie kapeluszy to tylko wypuszczenie zarodnikow wiec jesli sie spozniles nawet to nic takiego .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 15 / 20 / 0
Pozdrawiam z Meksyku z 2500m n.p.m razem z Psilocybe zapotecorum 😎🐲💯
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 841 / 256 / 0
@LordDragon piękna sprawa. U mnie rośnie Zapotecocaribaea, nawet podobne z wyglądu. Jeszcze nie udało mi się znaleźć.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 9 / / 0
Witam kosmonautów
Wygrzebałem w czeluściach forum, że bad tripa po LSD/grzybach można zniwelować neuroleptykami np. Ketrelem (Kwetiapiną)

Chciałbym wiedzieć natomiast jakich dawek pacjent powinien zastosować, żeby opuścić piekło? 25,50,100,200mg? Orientuje się ktoś?
  • 27 / 6 / 0
Witam wszystkich
Ogólnie czeka mnie pierwszy trip na grzybkach, ale pierw musza sie ususzyć (grziby z growkita colombian jeśli to istotne) i moje pytanie brzmi ile tego na początek zjeść? jest jakiś przelicznik albo coś? wybaczcie jeśli głupie pytania, ale totalnie nie znam się jeszcze na temacie.

Fajne te grziby ogólnie? czego moge sie spodziewać/jak się przygotować? to bedzie mój pierwszy kiedykolwiek w życiu kontakt z psychodelikami.

Jeśli wkręciłby sie jakiś badtrip to zwykłe benzo typu rolki/lorafen mi to wyłączy?
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2024 przez capgrassyndrome, łącznie zmieniany 1 raz.
żyj krótko, umieraj młodo, pozostaw atrakcyjne zwłoki
  • 510 / 112 / 0
Przygotuj się na to, że będzie zupełnie inaczej niż sobie wyobrażasz.

Bad trip jest częścią tripa i imo to trzeba przeżyć. A nie łapać się od razu za benzo. Nie zawsze jest fajnie, ale nie po to są psychodeliki, żeby zawsze było super.

Dawek nie proponuję, łatwo znajdziesz w internecie.

Proponuję zacząć od mniejszych dawek, ale szkoły są różne.
  • 3688 / 609 / 1
23 listopada 2024capgrassyndrome pisze:
Witam wszystkich
Ogólnie czeka mnie pierwszy trip na grzybkach, ale pierw musza sie ususzyć (grziby z growkita colombian jeśli to istotne) i moje pytanie brzmi ile tego na początek zjeść? jest jakiś przelicznik albo coś? wybaczcie jeśli głupie pytania, ale totalnie nie znam się jeszcze na temacie.

Fajne te grziby ogólnie? czego moge sie spodziewać/jak się przygotować? to bedzie mój pierwszy kiedykolwiek w życiu kontakt z psychodelikami.

Jeśli wkręciłby sie jakiś badtrip to zwykłe benzo typu rolki/lorafen mi to wyłączy?
Jeśli nie zażywasz żadnych leków i jesteś z grubsza zdrową osobą - do 5g dobrze suszonych.
Poradniki mówią że niby 3g to już dużo ale w moim przypadku to chyba było za mało.
Zjedz może 2-2,5g.suszkow. sprawdź jak będzie.
Jeśli słabo, bez spektaklu ale bez negatywnych objawów - weź i następnym razem zjedz 3-5 ;)

Tak, lorafen i benzo pomagają
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3245 / 623 / 0
Podobno, a nawet na pewno jest akcja anty muchomorom, wysokie kary za handel itp.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.